Rookafvoersystemen kopen bij Decorit

Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor rookafvoersystemen, maar belangrijk hierbij is om ook te kiezen voor kwalitateit en plaatsing door experts. Om de kwaliteit te verzekeren, kies je voor rookafvoersystemen die voorzien zijn van het CE-label, en worden de rookafvoersystemen op regelmatige wijze gecontroleerd en gekeurd. Voor het plaatsen van kwalitatieve systemen kan u rekenen op de expertise van Decorit.

Waarom kiezen voor rookafvoersystemen?

Wanneer brand ontstaat, komt er ook heel veel rook vrij. De grote hoeveelheid rookgassen die vrijkomen bij een brand zorgen veelal voor meer dodelijke slachtoffers dan het vuur zelf. Daarom is het van belang om de vrijgekomen rook en oplopende temperaturen zo snel mogelijk af te voeren via rookafvoersystemen.

Door gebruik te maken van rookafvoersystemen blijven warmte en rook beter onder controle en kunnen de grootste risico’s van een brand aanzienlijk beperkt blijven. Dankzij rookafvoersystemen wordt de schade in de door brand getroffen ruimte beperkt en dat zowel voor wie zich in de ruimte bevindt als voor het gebouw zelf.

Doordat de warmte zich minder kan ophopen, wordt vlamoverslag bovendien ook beperkt. En doordat de ruimte zich niet volledig kan vullen met rook, blijft de ruimte ook toegankelijker. Zo kan door de aanwezigheid van goede rookafvoersystemen de brandweer beter haar werk uitvoeren  wanneer nodig en sneller de ruimte en de aanwezigen evacueren. 

Kwalitatieve rookafvoersystemen verzekeren de veiligheid

Wegens de belangrijke te vervullen functie van rookafvoersystemen kies je hierbij best voor kwalitatieve producten die geplaatst worden door een ervaren specialist. Zo ben je zeker van de juiste keuze aan brandveiligheidssysteem en van de beste oplossing voor de te behandelen ruimte.

Kies daarom voor rookafvoersystemen die CE-gecertificeerd zijn. Enkel wanneer rookafvoersystemen grondig getest en gekeurd zijn, krijgen ze een CE-label. Bij Decorit zijn de rookafvoersystemen getest volgens de norm 12101-2:2003, zo ben je zeker van kwalitatieve en veilige producten.

Door te kiezen voor gekeurde rookafvoersystemen heb je zekerheid dat deze aan de voorschriften, wetten en bouwcriteria voldoen. Zo wordt toegezien op zowel thermische, statische, akoestische en veiligheidseisen. Dankzij het CE-label ben je zeker van een goede werking, keuring en veiligheid.

Goede rookafvoersystemen zijn gekeurd en gecontroleerd

Rookafvoersystemen moeten in grote mate bestendig zijn tegen warmte en moeten voldoen aan de criteria op gebied van zichtlengte bij rook. Controles op rookafvoersystemen gebeuren steeds door gediplomeerde monteurs die op regelmatige basis audits hierop uitvoeren.

Om een goede werking te blijven garanderen, wordt ook aangeraden om de rookafvoersystemen met regelmaat te laten onderhouden. Hiervoor kan je terecht bij de onderhoudsservice van Decorit. Hierbij zorgen wij ervoor dat de rookafvoersystemen jaarlijks gecontroleerd worden om een goede werking ervan te blijven verzekeren.

Ook overtuigd van de goede werking van kwalitatieve rookafvoersystemen? Neem dan snel contact op met Decorit. Wij helpen je graag verder met onze expertise en ervaring bij het maken van de juiste keuze aan rookafvoersystemen. Daarnaast kan je ook bij ons terecht voor lichtstraten, lichtkoepels, platdakvensters, glaskoepels en gevelpanelen.