FAQ

Zoals bij elk product is de kostprijs afhankelijk van de afmetingen en het type dakluik/opstand van de daktoegangskoepel en de koepel zelf. 

Bij een dakluik zijn de overige keuzes eerder beperkt, zo kaan je bij twee afmetingen kiezen of het dakluik met een spouw- of glasplaat afgewerkt word, het dakluik manueel of elektrisch opengaat met behulp van twee spindelmotoren. 

Bij daktoegangskoepel is er keuze uit drie verschillende materialen van opstanden, drie verschillende materialen van koepel, een heldere of opale koepel, ... 

Er zijn twee belangrijke afmetingen bij lichtkoepels, namelijk de dagmaat en de overmeten maat. De dagmaat is is de afmeting waar het geblazen oppervlak begint ook wel het deel dat je van binnenuit kan zien. De overmeten maat is de volledige buitenmaat van de lichtkoepel met flens. 

Indien u met zekerheid wil weten hoe deze bepaald worden download dan het infoblad. 

Infoblad afmetingen koepel

Lichtstraten bieden diverse voordelen. Door het plaatsen van een lichtstraat kan daglicht maximaal in de ruimte binnenvallen waar dat anders niet mogelijk zou zijn. Daarnaast kan een lichtstraat ook een goed systeem vormen voor ventilatie, rookafvoer en warmteafvoer. Door al deze voordelen zorgen lichtstraten voor een optimale leefomgeving en een goed klimaat in de ruimte.

Decorit biedt een onderhoudsservice voor de RWA-systemen onder de vorm van een jaarlijks contract. Het is noodzakelijk dat de goede werking van het systeem jaarlijks gecontroleerd wordt. 

Indien u een aanvraag wil doen voor een jaarlijks contract of onderhoudsbeurt gelieve dan onderstaande PDF in te vullen en op te sturen naar sv@decorit.be.

Download hier het contactformulier

Installatiehandleiding

De dagmaat is het gedeelte van de lichtkoepel waar het licht naar binnen komt en te zien is van binnenuit, de dakopening is de effectieve opening in het dak. Bij rechte opstanden is de dagmaat gelijk aan de dakopening. Bij schuine opstanden is dakopening groter dan de dagmaat, doorgaans is de dakopening = dagmaat + 20 cm voor standaard decorit opstanden. 

Infoblad afmetingen opstand

In de meeste gevallen geeft de brandweer het advies om een polycarbonaat lichtkoepel te voorzien bij het brandluik dit omdat polycarbonaat een niet-druipende stof is als deze smelt. Hier kan dus rekening mee gehouden worden bij het kiezen van een RWA-systeem

Beiden zijn redelijk snel te verkrijgen. Zowel een lichtkoepel als een dakluik zijn beiden op maximaal 7 dagen voorradig. 

De Sun Control Cleur lichtkoepel raden we aan in ruimtes waar je de warmte wil buitenhouden. Sun Control Clear is in tegenstelling tot vele van onze concurrenten een heldere lichtkoepel. In het verleden werden deze lichtkoepels vaak geassocieerd met een groene schijn, dit is echter volledig verleden tijd. 

Wanneer je kiest voor lichtstraten zijn de keuzemogelijkheden heel ruim. Zo is er keuze in maten, vorm, type, uitvoering en gebruikte materialen. Neem dus snel een kijkje naar de mogelijkheden bij Decorit. Aan de hand van ons professioneel advies bepalen we samen welke lichtstraten de beste oplossing zijn voor jouw situatie.  

U kan de garantievoorwaarden hier downloaden. 

Bij brand is het niet het vuur maar vooral de rook die de meeste dodelijke slachtoffers maakt. Daarom worden rookluiken meestal geïnstalleerd in trappenhallen die dienst doen als evacuatieroute. 

De rookluiken worden voorzien van een prioritaire bediening welke boven alle andere bedieningsmogelijkheden (temperatuurdetectie, rookdetectie, smeltlood, ... ) staat. Dit geeft de mogelijkheid aan de brandweer het rookluik te openen of sluiten. Zaken om in gedachten te houden bij het voorzien van een RWA-systeem

Bij een dakluik is er de mogelijkheid om een andere cilinder te plaatsen, de sluitingen zijn reeds voorzien van een eurocilinderprofiel met drie sleutels. 

De cilinder heeft een totale lengte van 40 mm en het schroefgat zit op 30 mm vanaf de voorkant. 

Bij een daktoegangskoepel is dit echter niet mogelijk, standaard worden deze geleverd met een raamkruk zonder slot, op aanvraag kan een slot voorzien worden, dit is dan wel geen eurocilinderslot. 

De belangrijkheid van de U-waarde is in grote mate afhankelijk van de toepassing van de lichtkoepel. Wenst u een lichtkoepel te plaatsen op een overdekt terras of carport dan speelt de U-waarde geen rol en raden we u aan om een enkelwandige lichtkoepel te kiezen. Gaat het echter om een lichtkoepel voor een ruimte die deel uitmaakt van de verwarmde woning dan raden we u aan naar een drie-, vier- of zelfs vijfwandige lichtkoepels te gaan. 

Natuurlijk is er ook steeds de mogelijkheid om voor een platdakvenster te kiezen, deze vensters zijn voorzien van een glazen in plaats van een kuntstof oppervlak. 

Wanneer men kiest voor lichtstraten kan men onder meer kiezen voor lichtstraten in glas of voor lichtstraten in polyester. Een lichtstraat in glas wordt voornamelijk getypeerd door haar hoge kwaliteit. Zo zijn lichtstraten in glas duurzaam, isolerend, sterk en gaan ze niet verkleuren. Ze bieden ook veel keuzemogelijkheden naar wens, onder meer op gebied van maten, vormen en kleuren. Lichtstraten in polyester zijn dan weer uiterst eenvoudig te monteren en veelal lager van prijs. Maar beide types lichtstraten zijn wegens hun bijzondere hoge kwaliteiten en veiligheid bovendien ook uiterst geschikt voor gebruik in de industrie.

De lichtkoepels van Decorit worden in een groot matenbereik geproduceerd. Bij de technische fiches kan u onderaan steeds een matenlijst vinden voor het overeenkomende product. 

Decorit biedt een onderhoudsservice voor de RWA-systemen onder de vorm van een jaarlijks contract. Het is noodzakelijk dat de goede werking van het systeem jaarlijks gecontroleerd wordt. 

Hiervoor kan u een aanvraag indienen bij Decorit, deze is hieronder te vinden. U mag dit formulier ingevuld opsturen naar sv@decorit.be

Contactformulier

Dakluik met opsteekladder, vaste trap of kooiladder

De afmeting van de dakopening dient gelijk te zijn aan de dagmaat van het dakluik. Indien een aftimmering wordt geplaatst moet de dakopening aan alle zijden worden vergroot met de dikte van het aftimmermateriaal (bijvoorbeeld 18 mm dik multiplex).

De aftimmering dient strak aan te sluiten op de onderkant van de montageflens. Bij een dakluik in combinatie met een schaartrap wordt de grootte van de dakopening bepaald door de maatvoering van de bak van de schaartrap.

Dakluik met schaartrap

Voor dakluiken in combinatie met een schaartrap is de situatie anders. Afhankelijk van welk dakluik word gekozen wordt de dakopening 100mm tot 200 mm kleiner dan de dagmaat van het dakluik. Dit heeft verband met het overbruggen van de afstand tussen de bovenste trede van de schaartrap en de opstand van het dakluik. Er blijft een stuk dakvloer zichtbaar binnen het dakluik deze functioneert als laatste trede om de opstand te overbruggen.

Wanneer je kiest voor een lichtkoepel heb je ruime keuzemogelijkheden. Zo is er onder meer keuze in vorm zoals bolvormige lichtkoepels of piramidevormige lichtkoepels. Maar is er daarnaast ook keuze in materiaaltype zoals acrylaat, polycarbonaat, sun control clear of glas. En zijn er opties om te kiezen voor 1- of meerwandige uitvoeringen, alsook verschillende afmetingen, verschillende soorten opstanden en ventilatiemogelijkheden. Gezien er zoveel keuzemogelijkheden zijn, dien je dus te kiezen voor de meest geschikte toepassing. Hierbij kan onder meer rekening gehouden worden met hoe stevig de lichtkoepel dient te zijn, of de ruimte al dan niet verwarmd is, hoe goed de ruimte geïsoleerd is, of je de wolken wil kunnen zien, hoe groot je de lichtkoepel wil en welke stijl je voorkeur heeft. Bij Decorit vind je vast de perfecte lichtkoepels voor jouw project!

Lichtstraten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. De meest voorkomende kleurmogelijkheden zijn heldere lichtstraten die zorgen voor een maximale lichtinbreng of opaal witte lichtstraten die de inkijk belemmeren.

Heldere glazen lichtstraten zorgen voor maximale lichtinbreng. Lichtstraten kunnen voorzien worden van diverse coatings, denk hierbij aan een lage-emissiecoating of een lichte of net geavanceerde zonwerende coating. Met een zonnewerende coating is het mogelijk om de invallende zonnestralen te beperken. Hou er wel rekening mee dat de keuze aan coatings ook zijn effect heeft op de kleurweergaves.

Maar lichtstraten zijn ook in verschillende RAL-kleuren mogelijk, zelfs in één kleur of met meerdere kleuren gecombineerd. En dat zowel in glanzende of matte uitvoering, maar ook voorzien van bijvoorbeeld structuurlak. Welke keuze best is voor u, is uiteraard afhankelijk van uw wens maar ook van onder meer de plaats van de lichtstraten en de noden van de ruimte. Reken daarom op het professionele advies van Decorit en neem vrijblijvend contact met ons op.

Acrylaat is 10 keer sterker dan glas van een gelijkaardige dikte en is van nature uit bestand tegen UV-licht. Acrylaat combineert zijn sterkte met een onovertroffen lichttransmissie. 

Polycarbonaat combineert een zeer hoge lichttransmissie met een veel grotere sterkte dan acrylaat. Polycarbonaat is tot 250 keer sterker dan glas van dezelfde dikte. Het is van nature uit niet bestand tegen UV-licht maar dit wordt opgevangen tijdens het productieproces. 

RWA-installaties zijn efficiënte brandveiligheidssystemen die bij brand mogelijks veel schade kunnen voorkomen. Om de kwaliteit te verzekeren, kan je hierbij best kiezen voor erkende rookafvoersystemen die voorzien zijn van het nodige CE-label. Daarnaast doe je er goed aan om het plaatsen van RWA-installaties over te laten aan specialisten. Dat geldt ook voor het onderhoud, de controle en keuring. Zo ben je er zeker van dat de kwaliteit verzekerd wordt en gekozen wordt voor de best toepasselijke RWA-toepassing volgens de situatie. Reken daarom op de RWA-specialisten van Decorit.

Dakluik

Het dakluik is reeds voorzien van een montageflens met voorgeboorde verankeringsgaten. Zorg ervoor dat het dakluik recht op het dak wordt bevestigd en vul eventuele oneffenheden uit. Deze perfecte pasvorm is van belang zodat het dakluik niet zou kunnen verdraaien bij het openen van het deksel. 

 Daktoegangskoepel

Een daktoegangskoepel wordt bevestigd zoals een gewone koepel hierbij wordt de opstand op het dak geplaatst, netjes uitgelijnd met de reeds gemaakte opening in het dak. Dan wordt deze met de gepaste schroeven verankerd op het dak. Hierna kan de opstand waterdicht ingewerkt worden in het dak. En dan kan de koeepel geplaatst worden op het ventilatieraam. 

Waar de U-waarde van een lichtkoepel gelijkstaat aan de isolatiewaarde van glas en dus weergeeft welke hoeveelheid warmte per vierkante meter verloren gaat bij een temperatuurverschil van 1 graad Kelvin tussen de binnen- en buitenkant van het glas. Zo staat de UV-index voor de hoogte van de UV-filter voor de hoeveelheid aan schadelijke UV-stralen dat van buitenaf door het glas weet te gaan. Decorit biedt een ruime keuze aan UV-bestendige lichtkoepels en andere producten aan. Neem onder meer een kijkje naar onze polycarbonaat lichtkoepels bolvormig of polycarbonaat lichtkoepels piramidevormig en onze Sun Control lichtkoepels bolvormig of Sun Control lichtkoepels piramidevormig die allen UV-bestendig zijn gemaakt. Zo kan jij dankzij onze nieuwe lichtkoepels volop genieten van het licht in huis.

Lichtstraten zijn lange frames die betaan uit meerdere glaspartijen op rij. Lichtstraten zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en vormen naar keuze. De lichtstraten constructie kan bijvoorbeeld in de vorm van een zadeldak, piramide, schilddak, lessenaarsdak, gebogen dak, tentdak, tondak of half tondak. Er is ook keuze aan vlakke lichtstraten waarbij wel opgemerkt moet dat een vlakke lichtstraat veelal voorzien is van een lichte helling voor het bewerkstelligen van een vlotte afwatering.

Ook de afmetingen van lichtstraten kunnen variëren. Zo heeft men keuze uit standaard lichtstraten uit het assortiment waarbij verschillende standaard afmetingen mogelijk zijn. Maar kan men ook kiezen voor lichtstraten met afmetingen op maat. De standaard afmetingen waarin onze lichtstraten verkrijgbaar zijn, zijn afhankelijk van de vorm en het type lichtstraat. De maat en vorm van de lichtstraten is iets waar men vooraf best goed over kan nadenken. Vraag hierbij gerust om vakkundig advies bij onze ervaren vakwerkers en contacteer Decorit.

Decorit biedt een ruim gamma aan RWA-installaties met toepassingen gaande van lichtkoepels, tot lichtstraten, platdakvensters en dakvlakvensters. Ons RWA-gamma biedt keuze uit rookafvoersystemen uit pvc, galva of polyester. Daarnaast kan je ook kiezen voor spouwplaten of massieve platen. Het Velux gamma vervolledigt het aanbod met Velux modulaire lichtstraten, Velux ontrokingsluiken voor platte daken en Velux ontrokingsluiken voor trappenhuizen. Met ons ruime aanbod rookafvoersystemen vind je vast de RWA-installatie die best voor je past.

Situatie dak

Dakluiken worden toegepast om op een veilige wijze toegang tot het platte dak te verkrijgen. In bepaalde gevallen kan het dak onder afschot staan. Dit is uiteraard geen probleem, maar er zijn wel een aantal zaken waar rekening mee gehouden moet worden.

Maximale hellingshoek dak
Het dakluik kan gemonteerd worden onder een dakhelling van maximale 40 graden.

De combinatie met ladders en trappen

Bij een dakluik met schaartrap dient het dakluik zonder afschot te worden geplaatst. Alle zijden dienen loodrecht op het dak te liggen, zodat de schaartrap goed functioneert en de treden recht staan.

Bij een dakluik met opsteekladder kan het dakluik alleen in de lengterichting onder een hoek worden geplaatst, want de opsteekladder dient op de korte zijde van het dakluik uit te komen.

Bij lichtkoepels is veiligheid een belangrijke eigenschap. Om deze te garanderen, worden kwalitatieve lichtkoepels voorzien van CE-attesten. Denk hierbij aan attesten conform NBN EN 1873 en EN 1201-2 die lichtkoepels krijgen wanneer ze geslaagd zijn in diverse testen en aan hoge eisen voldoen. Om uw veiligheid verder te verzekeren, kunnen lichtkoepels ook voorzien worden van anti-inbraakmaatregelen. Door te kiezen voor lichtkoepels gemaakt uit polycarbonaat, uitgerust met anti-diefstaldoppen in metaal en one-wayschroeven kan je een inbraak via de lichtkoepels sterk gaan bemoeilijken. Ben je op zoek naar veilige lichtkoepels, dan ben je bij Decorit alvast aan het juiste adres. Neem snel contact met ons op en wij brengen je wegwijs in ons kwalitatief aanbod veilige lichtkoepels.

Lichtstraten zijn heel gegeerd en worden legio toegepast zowel in particuliere woningen, als kantoren en industriële gebouwen als recreatiecentra en scholen. Dit vanwege hun ruime inzetbaarheid en diverse toepassingsmogelijkheden, alsook de instant winst aan lichtinval in de ruimte. Lichtstraten in een woning zijn vooral populair bij een aanbouw, een veranda of een keuken. De aanwezigheid van de nodige lichtinval maakt deel uit van het algemene wooncomfort. Bij het plaatsen van lichtstraten kan het licht de ruimte binnenkomen, zelfs op plaatsen waar men het niet meteen mogelijk acht.

Een lichtstraat kan zowel geplaatst worden bij platte daken, als bij de aansluiting tussen een gevel en een plat dak, als bij schuine hellende daken. Ook al wordt een lichtstraat dus meest frequent toegepast bij platte daken, ook bij schuine daken is een lichtstraat dus een mogelijkheid. Voor een optimale lichtinval wordt een lichtstraat met zadeldak aangeraden voor een plat dak en is een lessenaars lichtstraat perfect bij een schuin dak. Heb je vragen rond de toepassingsmogelijkheden in jouw situatie, neem dan snel contact op met Decorit voor professioneel advies.

LTA is de Licht Toetredingsfactor Absolut. Dit is het percentage dat aangeeft hoeveel licht dat invalt op de lichtkoepel of lichtstraat effectief binnenvalt in de ruimte die eronder voorzien is. 

Voorbeeld:

 • Een lichttoetreding van 0,45 betekent dat 45% van het licht dat op de lichtkoepel of lichtstraat invalt wordt doorgelaten naar de ondergelegen ruimte. 

Het Velux ontrokingssysteem voor platte daken is voorzien van veiligheidsbeglazing dat uiterst isolerend werkt. Voorzien van een 24V gelijkstroommotor kan het rookafvoersysteem in maximum 1 minuut geopend worden bij rookdetectie. Ook kan het dakvenster tot 20 cm geopend worden voor dagelijkse ventilatie. Door te kiezen voor Velux dakvensters of modulaire lichtstraten, kan je genieten van een ongeziene lichtinval in huis die de ruimtes in geen tijd weet te transformeren tot lichtrijke en aangename plaatsen. Heb je interesse in deze Velux mogelijkheden? Vraag dan gerust meer informatie bij Decorit.

Voor het plaatsen van een dakluik dient er rekening gehouden te worden met het gewicht van het dakluik. Het is aan de opdrachtgever om te bepalen of het dak extra versteviging vergt. 

De opdrachtgever kan dit bereken aan de hand van het gewicht van het dakluik of het dakluik in combinatie met een opsteejkadder of schaartrap. 

Infoblad met het gewicht van de Staka dakluiken

Lichtkoepels zijn verkrijgbaar in vele vormen zoals zelfs rechthoekig en piramidevorm, maar meest voorkomend zijn ronde lichtkoepels en vierkante lichtkoepels. Welke vorm aan lichtkoepels gekozen worden is persoonlijk en afhankelijk van de ruimte. Ronde en vierkante lichtkoepels zijn eerder klassiek, waar rechthoekige lichtkoepels eerder een moderne uitstraling hebben. Lichtkoepels in piramide vorm weten dan weer een bijzonder lichtspel te creëren. Met een ruim aanbod aan verschillende vormen vind je bij Decorit vast de lichtkoepels die je zoekt.

De meeste lichtstraat modellen zijn zo ontworpen dat ze heel eenvoudig te monteren zijn, zodat je er dezelfde dag nog van genieten kan. Aan de hand van pakketten die instant klaar zijn, wordt een snelle en eenvoudige plaatsing van lichtstraten mogelijk. Zo wordt een volledige lichtstraten module uiterst snel gemonteerd in slechts enkele stappen.

Lichtstraten kan je dus eenvoudig zelf monteren, waarbij meestal gebruik wordt gemaakt door een kant-en-klaar bouwpakket, wat het monteren stukken vereenvoudigt en ook eventuele bouwfouten kan vermijden. Door de aanlevering van een eenvoudig bouwpakket dat voor jou wordt voorbereid, kan zo een geslaagde zelfplaatsing van de lichtstraat verzekerd worden. Belangrijk is dat de lichtstraat modules eerst op de juiste plek geplaatst worden, waarna de lichtstraat module vervolgens snel en eenvoudig bevestigd kunnen worden met beugels en klemmen, om vervolgens af te werken met de grootstukken en bekleding erop en rondom. Door te kiezen voor een instant klaar lichtstraat pakket is het montagewerk dus miniem.

Maar je kan er ook voor kiezen om een lichtstraat te laten plaatsen door een hiervoor opgeleide monteur, zo ben je zeker van een snelle betrouwbare plaatsing en een mooie afwerking. Door beroep te doen op een vakman voor de plaatsing van een lichtstraat ben je zeker van een correcte montage die zowel rekening houdt met de veiligheid, waterdichtheid als esthetische afwerking. Wil je je liever geen zorgen maken en niet de handen uit de mouwen te steken, dan kunnen lichtstraten dus ook professioneel gemonteerd worden door de leverancier of bouwfirma. Gespecialiseerd in het plaatsen van lichtstraten kan een ervaren monteur een vlotte montage bewerkstelligen, die uitblinkt in snelheid en nauwkeurigheid. Welke optie je verkiest, is een eigen keuze. Bij Decorit kan je alvast  terecht voor een ruim aanbod aan lichtstraten, aangevuld met een uitstekende service.

ZTA is Zon Toetredingsfactor Absolut. Dit is een percentage dat aangeeft hoeveel van de invallende warmte op de lichtkoepel of lichtstraat doorgelaten wordt naar de ondergelegen ruimte. 

Voorbeeld: 

 • Een ZTA van 0,45 betekent dat 45% van de warmte die op de lichtkoepel of lichtstraat invalt wordt doorgelaten naar de ondergelegen ruimte. 

Het Velux ontrokingssysteem voor trappenhuizen is een typisch wentelend dakvenster. Voorzien van een 24V gelijkstroommotor wordt het dakvenster in maximum 1 minuut geopend bij rookdetectie. Daarnaast kan het dakvenster tot 20 cm geopend worden om dagelijkse ventilatie mogelijk te maken. Wanneer je voor dit type Velux ontrokingssysteem kiest, heb je keuze uit een Velux dakvenster in witgeverfd hout met UV-bestendige acrylverf of uit een Velux dakvenster in hout omhuld met wit afgelakt polyurethaan. Dit gamma wordt mooi aangevuld met gootstukken en bijhorende installatieproducten naar keuze. Op zoek naar rookafvoer voor trappenhuizen en interesse in dit rookafvoersysteem? Neem dan snel contact op met Decorit.

De opstand van een Staka dakluik is 280 mm hoog. De dakisolatie mag maximaal 250 mm dik zijn, zodat de opstand er nog genoeg bovenuit steekt.

Indien de dakisolatie dikker dan 250 mm is adviseren wij om het dakluik op een bouwkundige opstand te monteren, bijvoorbeeld van hout of beton. De dakbedekking dient tot onder de waterslag geplakt te worden.

Lichtkoepels zijn verkrijgbaar in een heldere doorzichtige versie en in een ondoorzichtige opale uitvoering. De volledig transparante lichtkoepels zorgen voor een mooi hemelzicht, waar de melkwitte lichtkoepels enkel zorgen voor de gewenste lichtinval. De opale lichtkoepels kunnen gekozen worden om privacyredenen, alsook omdat deze de warmtestralen gedeeltelijk tegenhouden in plaats van ze volledig binnen te laten in de ruimte.

Het is steeds mogelijk om zelf een lichtstraat te plaatsen en dat op elke locatie. Zo kan een lichtstraat zowel geplaatst worden op een plat dak als een schuin dak. Het plaatsen van een lichtstraat op een schuin dak vraagt wel iets meer kennis en behendigheid dan op een plat dak. De meest eenvoudige lichtstraat in montage met ook een bijzonder hoge lichtopbrengst is een lessenaar. Het is meteen ook de meest frequent toegepaste en meest populaire variant.

Bij het plaatsen van een lichtstraat is het van belang om steeds de bouwregels te respecteren, zodat ook de waterdichtheid gegarandeerd kan worden. Daarom is het van belang om bij de montage ook gebruik te maken van de juiste opstanden en omkadering, om zo ook een mooie waterdichte aansluiting met het plafond te voorzien. Daarnaast dient bij de plaatsing rekening te worden gehouden met het creëren van een optimale isolatie rondom, waarbij ook de isolatiewaardes belangrijk zijn om rekening mee te houden. Verder hou je uiteraard rekening met de gewenste afmetingen voor de lichtstraat. Lichtstraten kunnen gemonteerd worden ongeacht de weersomstandigheden. Aan de hand van het snelle montageproces kan het dak snel afgedicht worden. Wil je ook snel kunnen genieten van de meerwaarde van een lichtstraat? Reken dan op Decorit.

Decorit brengt een specifiek gamma van Velux bestemd voor rookafvoer. Dit gamma bestaat onder meer uit Velux ontrokingsluiken voor platte daken, Velux ontrokingsluiken voor traphuizen en Velux modulaire lichtstraten. Deze elk voorzien van hun eigen specificaties en inzetbaar volgens hun toepassingen. Neem alvast een kijkje naar ons ruime aanbod RWA-installaties en vraag gerust om advies aan de RWA-specialisten bij Decorit.

Een dakluik van Staka is symmetrisch gebouwd. Hierdoor kan u de leuning die voorzien is om het uitstappen te vergemakkelijken eenvoudig draaien. Elk dakluik is voorzien van een stop op een van de twee drukgasveren zodanig dat het luik in open stand vergrendeld kan worden. Ook de drukgasveren zijn te verwisselen dankzij een handig kliksysteem is er geen gereedschap nodig om dit te doen. 

Door te kiezen voor lichtkoepels wordt een immense lichttoevoer in de ruimte gegenereerd. Doordat lichtkoepels het licht van bovenaf binnen laten, bieden ze meer mogelijkheden dan met een traditioneel raam. Zo wordt een groter bereik gegenereerd dat zelfs tot in de hoeken van de ruimte reikt, krijgt de ruimte een warme en natuurlijke lichtinval, en is de lichttoevoer tot wel drie maal hoger waardoor fel bespaard kan worden op kunstlicht. Verder zijn lichtkoepels intussen ook voorzien van mooie designuitvoeringen waarbij motoren en gasveren weggewerkt zijn. Daarnaast kunnen lichtkoepels uitgevoerd worden met verschillende innovaties die ervoor zorgen dat lichtkoepels voorzien kunnen worden van ventilatie, afstandsbediening en regensensoren. Ontdek de vele mogelijkheden snel bij Decorit.

Bij Decorit begrijpen we de essentie van natuurlijk licht in ruimtes. Een lichtstraat kan een groot positief effect hebben op de zowel de sfeer als de functionaliteit van een pand. Decorit biedt dan ook een breed scala aan hoogwaardige lichtstraten die voldoen aan de strengste criteria. Met onze jarenlange vakkennis en ervaring helpen we je graag verder om de perfecte lichtoplossing te vinden die de ruimte transformeert en verrijkt met natuurlijk licht. Bij het kiezen voor de toepassing van een lichtstraat zijn er meerdere zaken waar men rekening kan mee houden. Wij helpen je hier alvast bij op weg met een overzicht aan enkele tips om in gedachten te houden.

 • Afmetingen en positie van de lichtstraat

Bepaal de ideale grootte en plaatsing van de lichtstraat om het maximale natuurlijke licht binnen te laten komen. Hierbij dien je rekening te houden met de indeling van de ruimte en het gewenste verlichtingseffect.

 • Ontwerp en functionaliteit van de lichtstraat

Overweeg het ontwerp van de lichtstraat in relatie tot de architectuur van het gebouw. Zorg ervoor dat het zowel esthetisch als functioneel is, met aandacht voor ventilatiemogelijkheden en eventuele automatisering voor klimaatbeheersing.

 • Materiaal en duurzaamheid van de lichtstraat

Kies voor duurzame materialen zoals aluminium of hoogwaardig glas voor een lichtstraat die lang meegaat en bestand is tegen weersinvloeden.

 • Isolatie en energie-efficiëntie van de lichtstraat

Let op isolerende eigenschappen om warmteverlies te minimaliseren en energie-efficiëntie te maximaliseren. Dubbel of drievoudig glas met goede isolatiewaarden is hierbij essentieel.

 • Veiligheid en regelgeving van de lichtstraat

Controleer of de lichtstraat voldoet aan veiligheidsnormen en bouwvoorschriften om een veilige installatie te waarborgen.

Decorit garandeert kwalitatieve lichtstraten die steeds voldoen aan de nieuwste veiligheidsnoden en isolatievoorwaarden met het gebruik van enkel duurzame materialen. Neem vandaag nog contact op met Decorit om te ontdekken hoe onze lichtstraten jouw woning of bedrijf kunnen verbeteren met de magie van natuurlijk licht en verfijnd design.

Niemand vind het leuk om door een vuile ruit naar buiten te kijken waarom zou dit dan moeten bij een koepel? Hieronder vind je enkele handige tips om een koepel te kuisen:

 • Een koepel reinigen kan door middel van het wassen met lauwwarm water en een niet-agressieve zeep. Daarna overvloedig spoelen met water en afdrogen met een zeem. 
 • Lichtkoepels nooit reinigen met sterke oplosmiddelen of scherpe voorwerpen. 
 • Maak geen gebruik van schuurmiddelen of een droge doek (kans op krassen). 
 • Maak geen gebruik van sterk alkalische middelen (aceton, benzeen, ... ) 
 • Jaarlijks de bevestigen en de dichtingsband controleren. 

In het gamma aan RWA-installaties zijn er diverse mogelijkheden afhankelijk van de toepassing in de ruimte. Zo kan je kiezen voor rookafvoersystemen voor trappenhuizen en voor rookafvoersystemen voor industriegebouwen. Deze zijn elk voorzien van hun eigen specifieke eigenschappen zodat de rookgassen en warmte kunnen ontsnappen wanneer brand zou ontstaan. Daarnaast bestaan er ook RWA-systemen die geïntegreerd zijn in lichtstraten. Bij het maken van de keuze in deze verschillende RWA-installaties wordt met verschillende zaken rekening gehouden die afhankelijk zijn van de toegepaste ruimte. Daarnaast zijn er nog te overwegen opteis zoals rookafvoersystemen met klapramen of rookafvoersystemen met kleppenverluchters. Wens je ook graag te weten wat de beste toepassing zou zijn voor jouw situatie? Neem dan snel contact op met de specialisten bij Decorit.

Een dakluik is een luik dat toegang biedt tot het dak en volledig gemaakt is uit roestvast staal. Hiermee bedoelen we zowel de opstand als het deksel zelf. Het dakluik is een duurzame en kostenefficiënte oplossing indien het dak vaak betreden dient te worden. 

Een daktoegangskoepel bestaat uit een opstand uit gegalvaniseerd staal, polyester of polyvinylchloride (pvc) samen met een ventilatieraam, drukgasveren om het openen te vergemakkelijken en een bijhorende koepel. Een daktoegangskoepel raden we eerder als sporadische toegangsverlener. 

Decorit biedt een ruim aanbod kwalitatieve lichtkoepels aan. Hierbij is veiligheid één van de belangrijkste kwaliteiten. Geef dus gerust je wensen door en samen kiezen we voor de meest passende lichtkoepel voor jouw toepassing die ook bestand is tegen grote krachten. Neem zeker een kijkje naar onze acrylaat lichtkoepels bolvormig of acrylaat lichtkoepels piramidevormig die met hun hoge duurzaamheid en grote weerstand tegen weersinvloeden ook uitermate geschikt zijn voor industriële toepassingen. En naar onze polycarbonaat lichtkoepels bolvormig of onze polycarbonaat lichtkoepels piramidevormig die niet alleen bestand zijn tegen hoge temperaturen maar ook 250x sterker zijn dan glas. Zo zijn ze heel slagvast, zowel bij montage als nadien hun stevigheid bewijzen bij een val of inbraak. Met de kwalitatieve lichtkoepels van Decorit kan je gerust zijn.

De hoogwaardige lichtstraten van Decorit zijn ontworpen met materialen die natuurlijk licht optimaal doorlaten zodat een maximale natuurlijke lichtinval ontstaat. Maar hoe zit dat dan met het UV-licht? De mate aan UV-doorlaatbaarheid kan variëren afhankelijk van de materialen die voor de lichtstraat gebruikt worden. Zo bestaan er lichtstraten die UV-stralen doorlaten, maar veelal zijn lichtstraten voorzien van UV-blokkerende coatings. Deze coatings verminderen of blokkeren effectief schadelijke UV-straling, terwijl ze nog steeds het gewenste natuurlijke licht binnenlaten. Decorit biedt hierbij verschillende opties aan, afhankelijk van de behoeften van onze klanten. Of je dus op zoek bent naar een lichtstraat die volledig UV-bestendig is of een oplossing verkiest met gedeeltelijke UV-doorlaatbaarheid, Decorit heeft de expertise en mogelijkheden om aan jouw specifieke eisen te voldoen. Contacteer ons en ontdek welke lichtstraat het beste past bij de noden van de ruimte.

RWA heeft als voornaamste doel rookbeheersing, maar kan ook gebruikt worden bij dagelijkse ventilatie en daglicht. Bij trappenhallen is het steeds extra belangrijk dat deze voorzien zijn van ventilatie aan de hand van RWA. Deze RWA-systemen worden in het dak boven de traphal geplaatst. Rookafvoer in trappenhallen is verplicht sinds het Koninklijk Besluit van april 2008. Daarnaast dienen de RWA-systemen CE gecertificeerd zijn en conform zijn met de EN 12101-2-norm. In trappenhallen bevinden rookluiken zich veelal op het hoogste punt. De rookluiken worden door de brandweer gebruikt om de ruimtes te verluchten.

RWA-systemen bestaan er in alle mogelijke uitvoeringen. De RWA-systemen in de traphallen kunnen verlopen via handmatige bediening, maar automatische bediening is dan veelal doeltreffender. Onder meer gemotoriseerde RWA-installatie met een openingshoek hoger dan 140 graden kunnen aan de top van traphallen gemonteerd worden volgens de geldende EN-normen. Ook mechanische ventilatie via een overdruk- of onderdruksysteem kan een oplossing bieden. Voor in trappenhallen wordt veelal gekozen voor RWA met overdrukinstallatie. Door in de trappenhallen een overdruk te creëren, kunnen deze vrij blijven van rook en blijven deze dus als vluchtweg en toegangsweg dienen.

Standaard kan een dakluik, doormiddel van een hendel en cilinderslot enkel van binnenuit geopend worden. Wel kan men, na het toetreden tot het dak, het deksel van het dakluik dichtleggen zonder dat deze in de sluiting valt. Nadat de bezigheden op het dak zijn beëindigd, kan men het dakluik eenvoudig openen en naar beneden toetreden.

Er zijn ook nog twee speciale oplossingen maar deze zijn enkel mogelijk voor dakluiken zonder venster. Het is mogelijk om zowel een sluiting als een bediening met sluiting aan de buitenzijde te plaatsen. Dit gaat echter enkel op aanvraag.

Door te kiezen voor lichtkoepels die voldoen aan de Europese eisen, kies je ook voor lichtkoepels die de nodige kwaliteit en veiligheid bieden. Wanneer lichtkoepels aan deze vooropgestelde eisen en de NEN-normen voldoen en dus geslaagd zijn voor de hieraan gekoppelde testen, worden deze voorzien van CE-attesten en KOMO-attesten. Er worden helaas nog te vaak lichtkoepels toegepast die niet aan de wettelijke eisen voldoen. Bij Decorit kan u erop rekenen te kiezen voor lichtkoepels die wel voldoen aan de Europese eisen tegen hevige weersomstandigheden of plotse grote krachten zoals bij doorval of inbraak. Zo ben je zeker van een duurzame oplossing.

Bij Decorit begrijpen we dat veiligheid een topprioriteit is bij het kiezen van lichtstraten voor uw project. Het is belangrijk om te weten dat onze lichtstraten ontworpen zijn met aandacht voor duurzaamheid, stevigheid en veiligheid. Onze lichtstraten worden steevast vervaardigd met hoogwaardige materialen die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden, waaronder hevige regenval en wind. De constructie van onze lichtstraten is zo ontworpen dat deze voldoet aan strenge veiligheidsnormen en bouwvoorschriften. Door het gebruik van stevige materialen gecombineerd met een veilige structuur, wordt extra stevigheid tegen doorvallen voorzien. Daarnaast kunnen onze lichtstraten geleverd worden met veiligheidsglas en extra beveiligingsfuncties om het risico op inbraak te minimaliseren. Met aanvullende opties zoals vergrendelbare systemen en speciale glascoatings bieden we ruime keuzes. Bij Decorit streven we naar het bieden van kwalitatieve lichtstraten die de veiligheid garanderen. Neem dus gerust verder contact met ons op en ontdek hoe onze hoogwaardige lichtstraten een mooie en vooral veilige meerwaarde voor jouw project kunnen vormen.

Elk RWA-systeem is ontworpen voor rookbeheersing met als doel om de rook in de ruimte zo vlot als mogelijk te verwijderen. Dit om zowel schade aan de ruimte als bij aanwezige personen te minimaliseren. Want bij een brand is het vaak niet het vuur maar de rook die de meeste schade aanricht en de meeste slachtoffers maakt. Daarom is rookafvoer dan ook uiterst belangrijk. Daarnaast dient men er bij industriële omgevingen ook extra rekening mee te houden dat ook de giftige rook en hoge temperaturen veel schadelijke gevolgen met zich kunnen meebrengen.

Wanneer RWA voorzien wordt in industriegebouwen dienen deze te voldoen aan de eisen volgens het Koninklijk Besluit rond Basisnormen inzake brand- en explositiepreventie. Het is de verantwoordelijkheid van de werkgever om te voldoen aan de vooropgestelde zaken zoals vermeld in de wetgeving. De werkgever kan zich hierin laten bijstaan door de preventieadviseur. Soms kan er bij grotere projecten of complexere gevallen ook de hulp van een safety engineer ingeroepen worden.

SafeStep is een aanhaakbeugel welke ook dienst doet als extra trede tussen de ladder en de opstand zodat u op een eenvoudige en vooral veilige manier de overgang tussen de ladder en het dak kan maken. 

Infoblad SafeStepsysteem

Lichtkoepels vind je in diverse materialen. Zo biedt Decorit onder meer keuze uit acrylaat lichtkoepels bolvormig, polycarbonaat lichtkoepels bolvormig, sun control clear lichtkoepels bolvormig, acrylaat lichtkoepels piramidevormig, polycarbonaat lichtkoepels piramidevormig, sun control clear lichtkoepels piramidevormig. Daarnaast wordt het assortiment uitgebreid met glazen lichtkoepels. Elk materiaaltype heeft zijn eigen typerende kwaliteiten. Zo vind je steeds de perfecte lichtkoepel die beantwoordt aan de noden.

Bij Decorit verzekeren we onze klanten van lichtstraten die voldoen aan de hoogste Europese normen voor kwaliteit en veiligheid. Zo worden al onze lichtstraten zorgvuldig ontworpen en vervaardigd volgens de Europese normen en richtlijnen die van toepassing. Hiervoor werken we enkel samen met gecertificeerde fabrikanten die zich houden aan deze voorschriften voor materialen, productieprocessen en installaties. Om de conformiteit met Europese eisen te waarborgen, ondergaan deze lichtstraten uitgebreide tests en controles tijdens het productieproces. Het gaat hierbij onder andere om mechanische belastingstests, thermische prestatietests en veiligheidstests, zodat de lichtstraten voldoen aan de strenge Europese normen voor duurzaamheid, isolatie en veiligheid. Daarnaast worden deze lichtstraten geleverd met de nodige documentatie en certificeringen die aantonen dat ze voldoen aan de Europese voorschriften. De conformiteitsverklaringen en CE-markeringen kunnen dan ook steeds geverifieerd worden waarmee de lichtstraten overeenstemmen met de geldende EU-regels. Bij Decorit streven we ernaar om niet alleen hoogwaardige lichtstraten te leveren die esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook om te verzekeren dat ze volledig voldoen aan de Europese normen voor kwaliteit en veiligheid. Kies dus ook voor veilige, kwalitatieve en gecertificeerde lichtstraten en reken hiervoor op Decorit.

Volgens het Koninklijk Besluit met voorschriften rond brand en explosie dat enkele basisnormen vaststelde ter preventie van brand en ontploffing, wordt aangeraden om nieuwe gebouwen uit te rusten met de nodige RWA. Rookafvoer speelt namelijk een heel belangrijke rol bij het beperken van rookschade, alsook bij het bewerkstelligen van een veilige interventie en een vlotte evacuatie. Bij hoge gebouwen van groter dan 25 meter is een RWA-installatie dan ook verplicht, evenals bij industriegebouwen. Hierop zijn wel nog enkele uitzonderingen. Alle informatie is terug te vinden in het Koninklijk Besluit. Ook dienen de RWA-systemen CE gecertificeerd te zijn en conform te zijn met de EN 12101-2-norm. Daarnaast dient er ook periodiek onderhoud en controle voorzien te zijn op de RWA-installaties.

Om het dakluik naar behoren te laten functioneren dient het regelmatig te worden gereinigd. Hierbij mag geen gebruik worden gemaakt van een hoge druk spuit, een schuurspons of agressieve schoonmaakmiddelen. Reinig zowel de binnen- als buitenzijde uitsluitend met lauwwarm water, groene zeep en een zachte spons. 

 • Schade aan de poedercoating dient direct te worden bijgewerkt met lak in de juiste RAL-kleur. 
 • Voorzie de scharnieren indien nodig van kruipolie. 

Om het dakluik naar behoren te laten functioneren dient het regelmatig te worden gereinigd. Hierbij mag geen gebruik worden gemaakt van een hoge druk spuit, een schuurspons of agressieve schoonmaakmiddelen. Reinig zowel de binnen- als buitenzijde uitsluitend met lauwwarm water, groene zeep en een zachte spons. 

 • Schade aan de poedercoating dient direct te worden bijgewerkt met lak in de juiste RAL-kleur. 
 • Voorzie de scharnieren indien nodig van kruipolie. 
 • Wrijf het venster nooit droog na reiniging i.v.m. krassen. Dep met een zachte doek. 
 • Laat vensters niet in aanraking komen met producten die niet geschikt zijn voor polycarbonaat. 
 • Zorg, ter voorkoming van condens in de kanalen van het polycarbonaat dat er voldoende verluchting voorzien wordt en plaats vochtveroorzakers zoals droogkast, wasmachine, planten, ... niet direct onder het dakluik. 
 • Verwijder geen ijs en/of hard geworden sneeuw dat zicht ophoopt op het venster. 

RWA staat voor Rook- en Warmte Afvoer waarbij een RWA-installatie een actief brandbeveiligingssysteem vormt. Concreet gaat het bij zo een RWA-installatie om een opening in het dak dat bedoeld is om zowel rook als hitte zo snel als mogelijk af te voeren uit de ruimte. Hierbij dient een RWA-installatie vooral voor het bewerkstelligen van de veiligheid van personen in een gebouw. Het wordt dan ook veelal toegepast op de werkvloer, in grotere ruimtes en in traphallen van appartementsgebouwen. Hierbij dient een RWA-installatie ook afgestemd te zijn op de het gebouw en de ruimte zelf. Zo kan je bij Decorit kiezen voor diverse specifieke RWA-systemen voor een efficiënte rookafvoer, onder meer voor gebruik in industriegebouwen en voor gebruik in trappenhallen.

Wanneer er brand ontstaat in een gebouw is het zaak de rook en warmte zo snel als mogelijk af te voeren. Hier speelt een RWA-installatie een belangrijke rol bij om deze rook en warmteafvoer doeltreffend te laten verlopen. Bij het ontstaan van brand vormt namelijk niet zozeer het vuur zelf de grootste gevaar, maar zijn eerder de rook, warmte en ontsnapte giftige dampen veelal de grootste bedreiging. Bij brand vallen de meeste slachtoffers dus niet door de brand zelf maar als gevolg van de hete en giftige rook. Concreet zorgt RWA voor een efficiënte afvoer van rook en warmte bij brand. Maar met zijn ventilerende functie wordt met een RWA-installatie niet alleen rechtstreeks de veiligheid van de aanwezigen in de ruimte verhoogd, maar zorgt het mede voor het creëren van een aangenamere omgeving in het gebouw. Genoeg redenen dus om ook te investeren in een goed werkend RWA-systeem voor rookafvoer.

Een RWA-installatie kan rook en warmte meten. Hierdoor kan het systeem automatisch in werking treden zodra de intensiteit van de rook of warmte binnen de ruimte te groot wordt. Op dat moment zal de dakopening zich openen zodat hete rookgassen afgevoerd worden en er een rookvrije vluchtweg kan ontstaan. Op deze manier kunnen personen in de ruimte extra tijd krijgen om het gebouw te ontvluchten en zichzelf in veiligheid te brengen. Daarnaast biedt het systeem ook hulp bij de evacuatie die uitgevoerd wordt door toegesnelde brandweerlieden. Zo zorgt de installatie ervoor dat de brandweer voldoende zicht krijgt om zich in de ruimte te begeven en de om de brandhaard te lokaliseren zodat zij deze doeltreffend kunnen blussen. Ook interesse in een RWA-installatie op maat van uw wensen en infrastructuur voor een snelle en goede rookafvoer? Neem dan gerust contact op met Decorit, uw ervaren partner in deze materie.

Iedereen is het er over eens dat brand een groot gevaar betekent. Echter wordt hierbij veelal het vuur zelf als het grootste gevaar gezien. Maar in de meeste gevallen vormt net de rookontwikkeling de grootste bedreiging. Doordat een RWA-installatie voorzien is van een automatisch brandbeveiligingssysteem kan het meteen in werking treden zodra zich rook of hitte ontwikkelt in de ruimte en dit door het apparaat wordt gedetecteerd. Vrijgekomen rookgassen kunnen in slechts enkele minuten tijd de lucht in een gebouw gaan vullen. En ook de temperaturen kunnen zo snel oplopen. Deze snelle rookverspreiding bemoeilijkt het voor de aanwezige personen om te vluchten. Rook en warmte afvoer is dus van cruciaal belang wanneer een brand ontstaat in een gebouw. Wenst u ook graag in efficiënte RWA te investeren voor een optimale rookafvoer, reken dan gerust op Decorit.

RWA-installaties hebben als doel om zowel het gebouw, de inboedel, als de aanwezigen zo goed mogelijk te beschermen tegen de immense schade die door rook en hitte kan ontstaan. Het is de bedoeling dat een RWA-installatie in geval van brand er kan voor zorgen dat rook en warmte zo doeltreffend mogelijk uit de ruimte worden afgevoerd. RWA maakt als systeem voor rookafvoer dan ook deel uit van een brandpreventieplan dat niet mag ontbreken voor uw organisatie. Een plan tot brandveiligheid omvat onder meer de beheersbaarheid, schadebeperking en aanwezigheid van vluchtroutes. Met een RWA-installatie geniet u een betere veiligheid voor alle aanwezigen in het gebouw. Alsook is er minder risico op beschadiging van het gebouw en de inboedel. Gespecialiseerd in RWA-installaties vindt u bij Decorit vast een systeem dat perfect aansluit op uw wensen en dat op maat is van het gebouw en de ruimte. Door te rekenen op onze specialisatie bent u zeker van een goede rook en warmteafvoer.

Doordat een RWA-installatie ervoor zorgt dat rook en hitte die vrijkomen bij brand zo efficiënt mogelijk uit de ruimte ontsnappen, kan de ruimte snel en maximaal geventileerd worden in geval van brand in het gebouw. De kwaliteit van de RWA-installaties wordt hierbij verzekerd door het voorzien van de nodige certificaten die een correcte en veilige werking garanderen. Zo is volgens het Koninklijk Besluit bepaald dat wordt aangeraden om gebouwen uit te rusten met een goed werkend RWA-systeem om rookschade te beperken. Daarom is bij hoge gebouwen een RWA-installatie verplicht die CE-gecertificeerd is en conform is volgens de EN 12101-2 norm. Ook dienen deze te worden onderworpen aan een periodiek onderhoud en regelmatige controle. Door hierop toe te zien, wordt de veiligheid in gebouwen verder verzekerd. Kies ook voor een kwalitatieve en veilige RWA-installatie en neem hiervoor gerust contact op met Decorit zodat u zeker bent van een goede rook en warmte afvoer in elke ruimte.

Bij Decorit kan je kiezen voor een lichtkoepel met RWA, een lichtstraat met RWA, een platdakvenster met RWA en een dakvlakvenster met RWA. Zo vind je vast wel een RWA-toepassing die perfect bij je project past. RWA speelt een heel belangrijke rol in rookafvoer en warmteafvoer en is zo van cruciaal belang in de strijd bij brand en rookontwikkeling. Daarom kan het ook voor uw project interessant zijn te kiezen voor passende rookafvoersystemen. Ben je er nog niet aan uit, vraag dan gerust advies aan onze ervaren medewerkers, zij staan jou graag bij met professioneel advies bij het kiezen van de juiste rookafvoersystemen.

RWA-systemen bieden diverse opties afhankelijk van de gekozen toepassing. Zo bieden onze RWA-systemen keuze uit rook- en warmteafvoersystemen met ventilatiefunctie met zowel automatische alarmopening als optionele opening voor dagelijkse ventilatie. Maar ook uit ontrokingsluiken die zowel natuurlijk licht en ventilatie bieden, evenals ontrokingsluiken die automatisch openen door detectievoorziening of door manuele activatie. RWA kan hierbij ingezet worden als oplossing voor onmiddellijke warmteafvoer en/of rookafvoer, en biedt daarnaast ook veelal de bijkomende veiligheid van het bieden van natuurlijk daglicht in de ruimtes.

Voor elke RWA-toepassing is er keuze uit diverse uitvoeringen. Zo kan je kiezen voor een RWA-systeem met keuze aan materialen. Bij Decorit heeft je onder meer keuze uit Velux ontrokingsluiken met een acrylaat of polycarbonaat buitenschaal, alsook uit lichtstraten uit acrylaat of polycarbonaat, diverse types lichtkoepels met of zonder extra isolatie, lichtkoepels uit pvc en meer. Ben je dus op zoek naar een passend rookafvoersysteem, neem dan zeker een kijkje naar de diverse RWA-installaties bij Decorit, dé RWA specialist. Onze professionele medewerkers helpen je graag verder met hun advies rond rookafvoer, want rook- en warmteafvoer verdienen de nodige aandacht voor het voorzien van veilige ruimtes.

Staka biedt een ruim assortiment aan mogelijkheden wanneer je op zoek bent naar dakluiken met verschillende soorten laddertoepassingen. Er is onder meer keuze uit standaard Staka dakluiken, Staka dakluiken met opsteekladder, Staka dakluiken met kooiladder, Staka dakluiken met schaartrap, Staka dakluiken met vaste trap en Staka dakluiken met beglazing.

De plaatsing van Staka dakluiken verloopt heel eenvoudig met aan de éne kant een opstand die aan het dak bevestigd wordt, en aan de andere kant het deksel om het dakluik te sluiten. Ook het openen van Staka dakluiken is heel gebruiksvriendelijk. Zo zijn ze voorzien van een eenvoudige drukknop om de luiken te openen, maar ze bieden ook mogelijkheid tot bediening met een schakelaar en afstandsbediening.

Mooi meegenomen is dat een dakluik niet alleen daktoegang biedt, maar ook prima ingeschakeld kan dienen voor extra ventilatie. Bovendien zijn Staka dakluiken uitstekend inzetbaar voor zowel nieuwbouw als renovaties, en dat zowel bij woningen als industrie.

Ben je op zoek naar Staka dakluiken in Oost-Vlaanderen, Staka dakluiken in West-Vlaanderen, Staka dakluiken in Antwerpen? Neem snel contact op met Decorit, wij helpen je met plezier verder.

Staka weet zich met haar kwaliteiten duidelijk te onderscheiden van haar concurrenten. Staka investeert steeds in de nieuwste technieken en ziet streng toe op een hoge productkwaliteit en veiligheid. Ten slotte zijn Staka dakluiken niet alleen degelijk en veilig, maar ogen ze ook heel stijlvol waardoor ze zorgen voor een mooie lichtinval in de ruimte en een afgewerkte uitstraling aan het dakterras. Ondanks deze bijzondere eigenschappen waarin het merk uitblinkt, weet het toch ook een uitstekende prijskwaliteit aan te bieden. Zo vindt iedereen vast de Staka dakluiken die perfect passen. Ongeacht of je nu op zoek bent naar Staka dakluiken in Oost-Vlaanderen, Staka dakluiken in West-Vlaanderen, Staka-dakluiken in Antwerpen, bij Decorit helpen we je graag verder.

Staka zet steeds sterk in op veiligheid en voorziet het merk daarom in verschillende veiligheidstoepassingen voor hun Staka dakluiken. Zo is een verstelbare leuning voorzien in het deksel voor een veilige in- en uitstap en is er ook een beveiliging voorzien op de drukgasveer zodat het dakluik niet onbedoeld kan dichtvallen. Verder zijn de Staka dakluiken met opsteekladder voorzien van het SafeStep systeem, zodat de ladder kan vasthaken aan het dakluik en er ook een opstapje is voor een makkelijke overgang van de ladder naar het dak. Staka dakluiken met schaartrap zijn dan weer voorzien van telescopische leuning. En men kan kiezen voor Staka dakluiken met een hekwerk rond het dakluik. Wil je Staka dakluiken in Oost-Vlaanderen, Staka dakluiken in West-Vlaanderen of Staka dakluiken in Antwerpen kopen? Dan kan je bij Decorit terecht, wij bedienen al deze regio’s.

Staka garandeert haar kwaliteit aan de hand van het gebruik van roestvrij staal met poedercoating, goed isolerende materialen voor zowel deksel als luik, grote wind- en waterdichtheid. Daarnaast beschikken Staka dakluiken over een KOMO-attest dat verzekert dat de Staka prodcuten en processen steeds voldoen aan de belangrijkste kwaliteitseisen en zijn ze berekend op een hoge belastbaarheid. Ongeacht of je wil Staka dakluiken in Oost-Vlaanderen, Staka dakluiken in West-Vlaanderen of Staka dakluiken in Antwerpen kopen? Bij Decorit kan je terecht, wij bedienen al deze regio’s.

Staka biedt een ruim assortiment aan dakluiken in roestvrij staal. Het brede productengamma bestaat onder meer uit Staka Premium en Staka budget. Het Staka Premium assortiment biedt keuze uit de Staka TopAcces dakluiken, Staka Toplight dakluiken en Staka Highlight dakluiken. Het Staka Budget assortiment biedt keuze uit Staka Budget dakluiken en Staka Budget dakluiken met spouwplaat of glas. Maar ongeacht welke Staka dakluiken je ook kiest, kan je ten volle rekenen op een uitstekende kwaliteit en veiligheid. Voor het nieuwste assortiment aan Staka dakluiken in Oost-Vlaanderen, Staka dakluiken in West-Vlaanderen of Staka dakluiken in Antwerpen moet je bij Decorit zijn.

Staka dakluiken zorgen voor een eenvoudige daktoegang wat ze ruim inzetbaar maakt. Bij Decorit vind je daarom dan ook een heel uitgebreid assortiment aan Staka dakluiken en dakvensters, beschikbaar in verschillende maten en types. Zo bestaat het assortiment onder meer uit de collectie Staka Premium dakluiken en platdakvensters. Deze wordt getypeerd door het gebruik van hoogkwalitatief glas. Maar is er ook keuze uit de Staka budget collectie, die een budgetvriendelijk alternatief biedt. Ongeacht welk type de voorkeur heeft, Staka biedt steeds duurzame producten aan voor een ultiem resultaat. Decorit levert Staka dakluiken in Oost-Vlaanderen, Staka dakluiken in West-Vlaanderen en Staka dakluiken in regio Antwerpen.

Ben je op zoek naar een kwalitatieve en veilige daktoegang? Neem dan zeker een kijkje naar het assortiment Staka dakluiken bij Decorit. Deze dakluiken doen uitstekend dienst om toegang tot het dak eenvoudig mogelijk te maken. Dat kan zowel handig zijn als extra toegang, of voor wanneer je werkzaamheden wil uitvoeren, maar ook voor wanneer je wil genieten van je dakterras. Staka dakluiken bieden hierbij de perfecte oplossing voor zowel een duurzaam als stijlvol resultaat. Of je nu op zoek bent naar Staka dakluiken in Oost-Vlaanderen, Staka dakluiken in West-Vlaanderen of Staka dakluiken in regio Antwerpen, bij Decorit ben je altijd aan het juiste adres.

Het grote voordeel van Staka is dat zij het mogelijk maken om hun dakluiken en dakvensters leverbaar te maken in verschillende types en maten. Met ongeveer 40 jaar op de teller is Staka meer dan ervaren in het produceren van kwalitatieve daktoegangsproducten. Staka dakluiken worden daarnaast steeds geleverd met alle gewenste bevestigingsmateriaal, met keuze aan dichting en bijkomende specificaties zoals vandalisme werend, geurdichte uitvoering en extra hoge belastbaarheid. Neem dus snel contact op met de experts van Decorit, wij helpen je graag verder met professioneel advies bij het maken van uw keuze. Bij ons kan je terecht voor zowel Staka dakluiken in Oost-Vlaanderen, als Staka dakluiken in West-Vlaanderen, als Staka dakluiken in regio Antwerpen.

Een dakluik met trap kent verschillende specificaties waardoor het uitstekend inzetbaar is in diverse situaties als daktoegang. Zo kan deze daktoegang interessant zijn voor inspecties aan het dak alsook voor onderhoud aan het dak, maar zelfs voor een sporadisch partijtje zonnen of een terrasje met vrienden, kan een dakluik met trap een handige toegang vormen. Wanneer je kiest voor een dakluik met schaartrap is de trap heel eenvoudig en mooi op te bergen en te bedienen. Decorit biedt steevast een interessant aanbod aan Staka dakluiken met schaartrap aan. Zowel voor dakluiken in Oost-Vlaanderen, als dakluiken in West-Vlaanderen, als dakluiken in Antwerpen kan je op ons ruime en diverse aanbod rekenen. Kom dus snel de mogelijkheden ontdekken.

Wanneer het dakluik slechts sporadisch gebruikt wordt als daktoegang, kan ook gekozen worden voor een dakluik met ladder. Hierbij wordt dan keuze geboden tussen een dakluik met opsteekladder of een dakluik met kooiladder. Bij een dakluik met opsteekladder kan de losse lader aan het dakluik worden vastgemaakt voor gebruik. Dergelijke toepassing wordt vooral gebruikt voor inspecties en onderhoud aan het dak, alsook voor het uitvoeren van werken. In bedrijfscontext wordt hierbij gekozen voor een dakluik met kooiladder. In tegenstelling tot een dakluik met opsteekladder blijft deze ladder bij een dakluik met kooiladder wel steeds staan. Deze wordt gebruikt bij het bieden van de nodige veiligheid op grote hoogtes en kent het een kooiconstructie. Ongeacht voor welke toepassing je op zoek bent naar een dakluik met ladder, Decorit biedt een ruim en divers aanbod aan kwalitatieve Staka dakluiken met ladder aan. Wij leveren dakluiken met ladder in Oost-Vlaanderen, dakluiken met ladder in West-Vlaanderen en dakluiken met ladder in Antwerpen. Wij helpen je graag verder. 

Er kan ook gekozen worden voor een dakluik met vaste trap. Dergelijke toepassing is heel interessant wanneer met regelmaat gebruik zal gemaakt worden van het dakluik om het dak te betreden. Hierbij denken we niet alleen aan inspecties, onderhoud en werken aan het dak, maar ook regelmatige momenten waarop het dakluik ingezet wordt voor recreatief gebruik. Wanneer je dus denkt regelmatig te zonnen op het dakterras of vrienden en familie uit te nodigen voor gezellig samenzijn, dan kan een dakluik met vaste trap aangewezen zijn. Bij een dakluik met vaste trap wordt de nodige stevigheid en veiligheid geboden. Bovendien wordt deze daktoegang bij voorkeur geplaatst in de hal naast de vaste trap om een ruime en comfortabele toegang te verzekeren. Kies hierbij voor de kwaliteit en veiligheid die een Staka dakluik met vaste trap weet te bieden. Bij Decorit kan je terecht voor dakluiken met vaste trap in Oost-Vlaanderen, als voor dakluiken met vaste trap in West-Vlaanderen en voor dakluiken met vaste trap in Antwerpen. Neem snel contact met ons op en ontdek de vele mogelijkheden.  

Wanneer je overweegt om een lichtkoepel te plaatsen, zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Zo kan je best eerst bepalen waarom je een lichtkoepel wenst, zodat je kan kiezen voor het type dat best past. Stel jezelf dus de vraag of het van belang is dat de lichtkoepel enkel voor meer licht of ook voor meer zicht dient te zorgen, of het van belang is dat deze isolerend of geluidswerend is, en of er nog eigenschappen zijn die voor de uitvoering mogelijks van belang zijn. Vervolgens dien je te bepalen waar en in welke ruimte de lichtkoepel wenst te plaatsen, waarbij je ook de maat bepaalt. Daarbij maak je ook een keuze aan vorm, materiaal en type. Hiermee rekening houdend maak je vast een goede keuze. Bij Decorit kan je zowel terecht voor lichtkoepels in Oost-Vlaanderen, als lichtkoepels in West-Vlaanderen en lichtkoepels in regio Antwerpen. Reken gerust op onze ervaring en advies.

Als je op zoek bent naar kwalitatieve lichtkoepels kan je bij Decorit terecht. Wij leveren lichtkoepels in Oost-Vlaanderen, lichtkoepels in West-Vlaanderen, alsook lichtkoepels in regio Antwerpen, en dat in diverse types en maten. Welke lichtkoepels je kiest, is afhankelijk van waar je de lichtkoepels wenst te plaatsen, dat zal onder meer invloed hebben op de gekozen maten. Maar daarnaast dien je ook te bepalen in welke ruimte de lichtkoepels zullen kopen. Gaat het bijvoorbeeld om een niet geïsoleerde ruimte of een open ruimte, of gaat het net om een binnenruimte die goed geïsoleerd is? Dit zal van invloed zijn bij de al dan niet strenge specificaties die bij de lichtkoepel gewenst zijn.