RWA, omdat veiligheid een prioriteit is

Een brand komt altijd onverwacht, daarom is het van belang om vooraf te investeren in veiligheidssystemen. RWA is dan ook verplicht in industriële gebouwen en appartementsgebouwen. Neem een kijkje naar het aanbod aan RWA systemen bij Decorit en ontdek hoe ze ook u kunnen helpen.

Verzeker de veiligheid met RWA

RWA systemen worden veelal toegepast in trappenhallen en zorgen zo niet alleen voor rookontsnapping maar doen veelal ook dienst als evacuatieroute. Om dit mogelijk te maken worden RWA systemen uitgerust met een prioritaire bediening die boven alle andere bedieningsmogelijkheden werkt. Op het moment dat het rookafvoermechanisme wordt ingeschakeld, wordt de opening via het luik opengesteld. De inschakeling van het mechanisme gaat automatisch zodra er brand, rook of extreme warmte gedetecteerd wordt, of zodra de stroomtoevoer zou wegvallen. Op deze manier kan de veiligheid zo veel als mogelijk gegarandeerd worden.

Ruime inzetbaarheid mogelijk

Afhankelijk van de toegepaste ruimte kan gekozen worden voor rookafvoersystemen met schaarmechanisme voor in trappenhallen bijvoorbeeld of voor rookafvoersystemen die openklappen voor industriële gebouwen bijvoorbeeld. Afhankelijk van de toepassing en de ruimte kan gekozen worden voor de RWA systemen die meest beantwoorden aan de noden en wensen.

RWA verwerkt in lichtkoepels of lichtstraten

RWA systemen zijn beschikbaar in verschillende vormen. Zo zijn er RWA systemen in de vorm van lichtkoepels of kan men ook opteren voor rookafvoersystemen die geïntegreerd worden in lichtstraten. Afhankelijk van de functie en grootte van de te behandelen ruimte, zullen andere rookafvoersystemen overwogen worden. Verder kan men ook opteren voor rookafvoersystemen met klapramen of rookafvoersystemen met kleppenverluchters.

Beschikbaar in verschillende materialen

Wanneer je kiest voor lichtkoepels als rookafvoersystemen is het aan te raden te kiezen voor lichtkoepels uit polycarbonaat. Polycarbonaat heeft namelijk als eigenschap dat het gaat om een niet-druipende stof wanneer deze smelt bij extreme hitte. Daarnaast is het uiteraard van belang steeds te kiezen voor gekeurde RWA systemen die voldoen aan de Europese normen en om deze te laten installeren door een erkend en ervaren installateur.