Staka dakluiken met verschillende keuzemogelijkheden

De Staka dakluiken zijn beschikbaar met verschillende soorten laddertoepassingen. Zo is er keuze uit Staka dakluiken met schaartrap, een Staka dakluiken met opsteekladder, Staka dakluiken met kooiladder of zelfs Staka dakluiken met vaste trap voor frequent gebruik. We bekijken deze mogelijkheden even verder in detail.

Staka dakluiken met schaartrap

Een Staka dakluik met schaartrap biedt uitstekend daktoegang tot een platdak voor onderhoud en inspectie van het dak. Het dakluik Staka TopAccess is met een isolatiewaarde van U = 0,21 W/m2K uitermate sterk geïsoleerd. Een dakluik met schaartrap is meestal niet doorzichtig en dient mede als opbergluik van de trap. Zo verdwijnt de aluminium schaartrap helemaal in de inbouwbak waardoor deze mooi opgeborgen wordt in het dakluik zelf. De Staka dakluiken met schaartrap voldoen aan de EN 14975 normen. De schaartrappen zijn voorzien van een voorgemonteerde telescopische leuning en de treden zijn voorzien van een anti-slipprofiel. De schaartrap is eenvoudig toegankelijk via een bedieningsstok.

Staka dakluiken met opsteekladder

Bij een Staka dakluik met opsteekladder wordt een losse opsteekladder aan de opstand van het dakluik vast gehaakt. Nadien kan de ladder terug opgeborgen worden, waardoor de daktoegang slechts beperkt toegankelijk is en het dakluik steeds een verzorgde neutrale indruk nalaat. De opsteekladder bestaat uit recht liggende treden met breed stavlak en voorzien van anti-slipprofilering. Specifieke haken die goed vastgrijpen in het systeem garanderen een veilige en gebruiksvriendelijke ophang van de ladder. Met een slot om de ladder kan deze vastgemaakt worden aan het dakluik. Zo kan voorkomen worden dat de ladder weggenomen wordt terwijl u op het dak bent. Dankzij de lichte constructie wordt de opsteekladder heel eenvoudig geplaatst en gaat het om een budgetvriendelijke oplossing.

Staka dakluiken met kooiladder

Een Staka dakluik met kooiladder is aangewezen voor de veiligheid bij grote hoogtes zoals in magazijnen, fabrieken en hallen. De kooiladder zorgt voor een verhoogde veiligheid en blijft altijd klaar staan zodat het dakluik steeds toegankelijk is. Voor de veiligheid en volgens de regels dient een rechte ladder die hoger is dan 3 meter nu éénmaal steeds voorzien te zijn van een kooiconstructie.

Staka dakluiken met vaste trap

Een Staka dakluik met vaste trap is praktisch wanneer het dakluik regelmatig gebruikt zal worden of betreden zal worden met zware apparatuur. Een Staka dakluik uit glas kan idealiter geplaatst worden in de hal bij de vaste trap om een maximaal ruime en comfortabele toegang te creëren.

Bekijk snel het kwalitatieve aanbod Staka dakluiken bij Decorit. Wij staan je met plezier bij met onze expertise. Ook wanneer je op zoek bent naar een lichtkoepel, platdakvenster, dakluiken meer kan je bij Decorit terecht. Neem ook een kijkje naar onze FAQ en ontdek onder meer waarom men kan kiezen voor een dakluik met trap, een dakluik met ladder en een dakluik met vaste trap.