FAQ

Zoals bij elk product is de kostprijs afhankelijk van de afmetingen en het type dakluik/opstand van de daktoegangskoepel en de koepel zelf. 

Bij een dakluik zijn de overige keuzes eerder beperkt, zo kaan je bij twee afmetingen kiezen of het dakluik met een spouw- of glasplaat afgewerkt word, het dakluik manueel of elektrisch opengaat met behulp van twee spindelmotoren. 

Bij daktoegangskoepel is er keuze uit drie verschillende materialen van opstanden, drie verschillende materialen van koepel, een heldere of opale koepel, ... 

Beiden zijn redelijk snel te verkrijgen. Zowel een lichtkoepel als een dakluik zijn beiden op maximaal 7 dagen voorradig. 

Bij een dakluik is er de mogelijkheid om een andere cilinder te plaatsen, de sluitingen zijn reeds voorzien van een eurocilinderprofiel met drie sleutels. 

De cilinder heeft een totale lengte van 40 mm en het schroefgat zit op 30 mm vanaf de voorkant. 

Bij een daktoegangskoepel is dit echter niet mogelijk, standaard worden deze geleverd met een raamkruk zonder slot, op aanvraag kan een slot voorzien worden, dit is dan wel geen eurocilinderslot. 

Dakluik met opsteekladder, vaste trap of kooiladder

De afmeting van de dakopening dient gelijk te zijn aan de dagmaat van het dakluik. Indien een aftimmering wordt geplaatst moet de dakopening aan alle zijden worden vergroot met de dikte van het aftimmermateriaal (bijvoorbeeld 18 mm dik multiplex).

De aftimmering dient strak aan te sluiten op de onderkant van de montageflens. Bij een dakluik in combinatie met een schaartrap wordt de grootte van de dakopening bepaald door de maatvoering van de bak van de schaartrap.

Dakluik met schaartrap

Voor dakluiken in combinatie met een schaartrap is de situatie anders. Afhankelijk van welk dakluik word gekozen wordt de dakopening 100mm tot 200 mm kleiner dan de dagmaat van het dakluik. Dit heeft verband met het overbruggen van de afstand tussen de bovenste trede van de schaartrap en de opstand van het dakluik. Er blijft een stuk dakvloer zichtbaar binnen het dakluik deze functioneert als laatste trede om de opstand te overbruggen.

Dakluik

Het dakluik is reeds voorzien van een montageflens met voorgeboorde verankeringsgaten. Zorg ervoor dat het dakluik recht op het dak wordt bevestigd en vul eventuele oneffenheden uit. Deze perfecte pasvorm is van belang zodat het dakluik niet zou kunnen verdraaien bij het openen van het deksel. 

 Daktoegangskoepel

Een daktoegangskoepel wordt bevestigd zoals een gewone koepel hierbij wordt de opstand op het dak geplaatst, netjes uitgelijnd met de reeds gemaakte opening in het dak. Dan wordt deze met de gepaste schroeven verankerd op het dak. Hierna kan de opstand waterdicht ingewerkt worden in het dak. En dan kan de koeepel geplaatst worden op het ventilatieraam. 

Situatie dak

Dakluiken worden toegepast om op een veilige wijze toegang tot het platte dak te verkrijgen. In bepaalde gevallen kan het dak onder afschot staan. Dit is uiteraard geen probleem, maar er zijn wel een aantal zaken waar rekening mee gehouden moet worden.

Maximale hellingshoek dak
Het dakluik kan gemonteerd worden onder een dakhelling van maximale 40 graden.

De combinatie met ladders en trappen

Bij een dakluik met schaartrap dient het dakluik zonder afschot te worden geplaatst. Alle zijden dienen loodrecht op het dak te liggen, zodat de schaartrap goed functioneert en de treden recht staan.

Bij een dakluik met opsteekladder kan het dakluik alleen in de lengterichting onder een hoek worden geplaatst, want de opsteekladder dient op de korte zijde van het dakluik uit te komen.

Voor het plaatsen van een dakluik dient er rekening gehouden te worden met het gewicht van het dakluik. Het is aan de opdrachtgever om te bepalen of het dak extra versteviging vergt. 

De opdrachtgever kan dit bereken aan de hand van het gewicht van het dakluik of het dakluik in combinatie met een opsteejkadder of schaartrap. 

Infoblad met het gewicht van de Staka dakluiken

De opstand van een Staka dakluik is 280 mm hoog. De dakisolatie mag maximaal 250 mm dik zijn, zodat de opstand er nog genoeg bovenuit steekt.

Indien de dakisolatie dikker dan 250 mm is adviseren wij om het dakluik op een bouwkundige opstand te monteren, bijvoorbeeld van hout of beton. De dakbedekking dient tot onder de waterslag geplakt te worden.

Een dakluik van Staka is symmetrisch gebouwd. Hierdoor kan u de leuning die voorzien is om het uitstappen te vergemakkelijken eenvoudig draaien. Elk dakluik is voorzien van een stop op een van de twee drukgasveren zodanig dat het luik in open stand vergrendeld kan worden. Ook de drukgasveren zijn te verwisselen dankzij een handig kliksysteem is er geen gereedschap nodig om dit te doen. 

Een dakluik is een luik dat toegang biedt tot het dak en volledig gemaakt is uit roestvast staal. Hiermee bedoelen we zowel de opstand als het deksel zelf. Het dakluik is een duurzame en kostenefficiënte oplossing indien het dak vaak betreden dient te worden. 

Een daktoegangskoepel bestaat uit een opstand uit gegalvaniseerd staal, polyester of polyvinylchloride (pvc) samen met een ventilatieraam, drukgasveren om het openen te vergemakkelijken en een bijhorende koepel. Een daktoegangskoepel raden we eerder als sporadische toegangsverlener. 

Standaard kan een dakluik, doormiddel van een hendel en cilinderslot enkel van binnenuit geopend worden. Wel kan men, na het toetreden tot het dak, het deksel van het dakluik dichtleggen zonder dat deze in de sluiting valt. Nadat de bezigheden op het dak zijn beëindigd, kan men het dakluik eenvoudig openen en naar beneden toetreden.

Er zijn ook nog twee speciale oplossingen maar deze zijn enkel mogelijk voor dakluiken zonder venster. Het is mogelijk om zowel een sluiting als een bediening met sluiting aan de buitenzijde te plaatsen. Dit gaat echter enkel op aanvraag.

SafeStep is een aanhaakbeugel welke ook dienst doet als extra trede tussen de ladder en de opstand zodat u op een eenvoudige en vooral veilige manier de overgang tussen de ladder en het dak kan maken. 

Infoblad SafeStepsysteem

Om het dakluik naar behoren te laten functioneren dient het regelmatig te worden gereinigd. Hierbij mag geen gebruik worden gemaakt van een hoge druk spuit, een schuurspons of agressieve schoonmaakmiddelen. Reinig zowel de binnen- als buitenzijde uitsluitend met lauwwarm water, groene zeep en een zachte spons. 

  • Schade aan de poedercoating dient direct te worden bijgewerkt met lak in de juiste RAL-kleur. 
  • Voorzie de scharnieren indien nodig van kruipolie. 

Om het dakluik naar behoren te laten functioneren dient het regelmatig te worden gereinigd. Hierbij mag geen gebruik worden gemaakt van een hoge druk spuit, een schuurspons of agressieve schoonmaakmiddelen. Reinig zowel de binnen- als buitenzijde uitsluitend met lauwwarm water, groene zeep en een zachte spons. 

  • Schade aan de poedercoating dient direct te worden bijgewerkt met lak in de juiste RAL-kleur. 
  • Voorzie de scharnieren indien nodig van kruipolie. 
  • Wrijf het venster nooit droog na reiniging i.v.m. krassen. Dep met een zachte doek. 
  • Laat vensters niet in aanraking komen met producten die niet geschikt zijn voor polycarbonaat. 
  • Zorg, ter voorkoming van condens in de kanalen van het polycarbonaat dat er voldoende verluchting voorzien wordt en plaats vochtveroorzakers zoals droogkast, wasmachine, planten, ... niet direct onder het dakluik. 
  • Verwijder geen ijs en/of hard geworden sneeuw dat zicht ophoopt op het venster. 

Staka biedt een ruim assortiment aan mogelijkheden wanneer je op zoek bent naar dakluiken met verschillende soorten laddertoepassingen. Er is onder meer keuze uit standaard Staka dakluiken, Staka dakluiken met opsteekladder, Staka dakluiken met kooiladder, Staka dakluiken met schaartrap, Staka dakluiken met vaste trap en Staka dakluiken met beglazing.

De plaatsing van Staka dakluiken verloopt heel eenvoudig met aan de éne kant een opstand die aan het dak bevestigd wordt, en aan de andere kant het deksel om het dakluik te sluiten. Ook het openen van Staka dakluiken is heel gebruiksvriendelijk. Zo zijn ze voorzien van een eenvoudige drukknop om de luiken te openen, maar ze bieden ook mogelijkheid tot bediening met een schakelaar en afstandsbediening.

Mooi meegenomen is dat een dakluik niet alleen daktoegang biedt, maar ook prima ingeschakeld kan dienen voor extra ventilatie. Bovendien zijn Staka dakluiken uitstekend inzetbaar voor zowel nieuwbouw als renovaties, en dat zowel bij woningen als industrie.

Ben je op zoek naar Staka dakluiken in Oost-Vlaanderen, Staka dakluiken in West-Vlaanderen, Staka dakluiken in Antwerpen? Neem snel contact op met Decorit, wij helpen je met plezier verder.

Staka weet zich met haar kwaliteiten duidelijk te onderscheiden van haar concurrenten. Staka investeert steeds in de nieuwste technieken en ziet streng toe op een hoge productkwaliteit en veiligheid. Ten slotte zijn Staka dakluiken niet alleen degelijk en veilig, maar ogen ze ook heel stijlvol waardoor ze zorgen voor een mooie lichtinval in de ruimte en een afgewerkte uitstraling aan het dakterras. Ondanks deze bijzondere eigenschappen waarin het merk uitblinkt, weet het toch ook een uitstekende prijskwaliteit aan te bieden. Zo vindt iedereen vast de Staka dakluiken die perfect passen. Ongeacht of je nu op zoek bent naar Staka dakluiken in Oost-Vlaanderen, Staka dakluiken in West-Vlaanderen, Staka-dakluiken in Antwerpen, bij Decorit helpen we je graag verder.

Staka zet steeds sterk in op veiligheid en voorziet het merk daarom in verschillende veiligheidstoepassingen voor hun Staka dakluiken. Zo is een verstelbare leuning voorzien in het deksel voor een veilige in- en uitstap en is er ook een beveiliging voorzien op de drukgasveer zodat het dakluik niet onbedoeld kan dichtvallen. Verder zijn de Staka dakluiken met opsteekladder voorzien van het SafeStep systeem, zodat de ladder kan vasthaken aan het dakluik en er ook een opstapje is voor een makkelijke overgang van de ladder naar het dak. Staka dakluiken met schaartrap zijn dan weer voorzien van telescopische leuning. En men kan kiezen voor Staka dakluiken met een hekwerk rond het dakluik. Wil je Staka dakluiken in Oost-Vlaanderen, Staka dakluiken in West-Vlaanderen of Staka dakluiken in Antwerpen kopen? Dan kan je bij Decorit terecht, wij bedienen al deze regio’s.

Staka garandeert haar kwaliteit aan de hand van het gebruik van roestvrij staal met poedercoating, goed isolerende materialen voor zowel deksel als luik, grote wind- en waterdichtheid. Daarnaast beschikken Staka dakluiken over een KOMO-attest dat verzekert dat de Staka prodcuten en processen steeds voldoen aan de belangrijkste kwaliteitseisen en zijn ze berekend op een hoge belastbaarheid. Ongeacht of je wil Staka dakluiken in Oost-Vlaanderen, Staka dakluiken in West-Vlaanderen of Staka dakluiken in Antwerpen kopen? Bij Decorit kan je terecht, wij bedienen al deze regio’s.

Staka biedt een ruim assortiment aan dakluiken in roestvrij staal. Het brede productengamma bestaat onder meer uit Staka Premium en Staka budget. Het Staka Premium assortiment biedt keuze uit de Staka TopAcces dakluiken, Staka Toplight dakluiken en Staka Highlight dakluiken. Het Staka Budget assortiment biedt keuze uit Staka Budget dakluiken en Staka Budget dakluiken met spouwplaat of glas. Maar ongeacht welke Staka dakluiken je ook kiest, kan je ten volle rekenen op een uitstekende kwaliteit en veiligheid. Voor het nieuwste assortiment aan Staka dakluiken in Oost-Vlaanderen, Staka dakluiken in West-Vlaanderen of Staka dakluiken in Antwerpen moet je bij Decorit zijn.

Staka dakluiken zorgen voor een eenvoudige daktoegang wat ze ruim inzetbaar maakt. Bij Decorit vind je daarom dan ook een heel uitgebreid assortiment aan Staka dakluiken en dakvensters, beschikbaar in verschillende maten en types. Zo bestaat het assortiment onder meer uit de collectie Staka Premium dakluiken en platdakvensters. Deze wordt getypeerd door het gebruik van hoogkwalitatief glas. Maar is er ook keuze uit de Staka budget collectie, die een budgetvriendelijk alternatief biedt. Ongeacht welk type de voorkeur heeft, Staka biedt steeds duurzame producten aan voor een ultiem resultaat. Decorit levert Staka dakluiken in Oost-Vlaanderen, Staka dakluiken in West-Vlaanderen en Staka dakluiken in regio Antwerpen.

Ben je op zoek naar een kwalitatieve en veilige daktoegang? Neem dan zeker een kijkje naar het assortiment Staka dakluiken bij Decorit. Deze dakluiken doen uitstekend dienst om toegang tot het dak eenvoudig mogelijk te maken. Dat kan zowel handig zijn als extra toegang, of voor wanneer je werkzaamheden wil uitvoeren, maar ook voor wanneer je wil genieten van je dakterras. Staka dakluiken bieden hierbij de perfecte oplossing voor zowel een duurzaam als stijlvol resultaat. Of je nu op zoek bent naar Staka dakluiken in Oost-Vlaanderen, Staka dakluiken in West-Vlaanderen of Staka dakluiken in regio Antwerpen, bij Decorit ben je altijd aan het juiste adres.

Het grote voordeel van Staka is dat zij het mogelijk maken om hun dakluiken en dakvensters leverbaar te maken in verschillende types en maten. Met ongeveer 40 jaar op de teller is Staka meer dan ervaren in het produceren van kwalitatieve daktoegangsproducten. Staka dakluiken worden daarnaast steeds geleverd met alle gewenste bevestigingsmateriaal, met keuze aan dichting en bijkomende specificaties zoals vandalisme werend, geurdichte uitvoering en extra hoge belastbaarheid. Neem dus snel contact op met de experts van Decorit, wij helpen je graag verder met professioneel advies bij het maken van uw keuze. Bij ons kan je terecht voor zowel Staka dakluiken in Oost-Vlaanderen, als Staka dakluiken in West-Vlaanderen, als Staka dakluiken in regio Antwerpen.

Een dakluik met trap kent verschillende specificaties waardoor het uitstekend inzetbaar is in diverse situaties als daktoegang. Zo kan deze daktoegang interessant zijn voor inspecties aan het dak alsook voor onderhoud aan het dak, maar zelfs voor een sporadisch partijtje zonnen of een terrasje met vrienden, kan een dakluik met trap een handige toegang vormen. Wanneer je kiest voor een dakluik met schaartrap is de trap heel eenvoudig en mooi op te bergen en te bedienen. Decorit biedt steevast een interessant aanbod aan Staka dakluiken met schaartrap aan. Zowel voor dakluiken in Oost-Vlaanderen, als dakluiken in West-Vlaanderen, als dakluiken in Antwerpen kan je op ons ruime en diverse aanbod rekenen. Kom dus snel de mogelijkheden ontdekken.

Wanneer het dakluik slechts sporadisch gebruikt wordt als daktoegang, kan ook gekozen worden voor een dakluik met ladder. Hierbij wordt dan keuze geboden tussen een dakluik met opsteekladder of een dakluik met kooiladder. Bij een dakluik met opsteekladder kan de losse lader aan het dakluik worden vastgemaakt voor gebruik. Dergelijke toepassing wordt vooral gebruikt voor inspecties en onderhoud aan het dak, alsook voor het uitvoeren van werken. In bedrijfscontext wordt hierbij gekozen voor een dakluik met kooiladder. In tegenstelling tot een dakluik met opsteekladder blijft deze ladder bij een dakluik met kooiladder wel steeds staan. Deze wordt gebruikt bij het bieden van de nodige veiligheid op grote hoogtes en kent het een kooiconstructie. Ongeacht voor welke toepassing je op zoek bent naar een dakluik met ladder, Decorit biedt een ruim en divers aanbod aan kwalitatieve Staka dakluiken met ladder aan. Wij leveren dakluiken met ladder in Oost-Vlaanderen, dakluiken met ladder in West-Vlaanderen en dakluiken met ladder in Antwerpen. Wij helpen je graag verder. 

Er kan ook gekozen worden voor een dakluik met vaste trap. Dergelijke toepassing is heel interessant wanneer met regelmaat gebruik zal gemaakt worden van het dakluik om het dak te betreden. Hierbij denken we niet alleen aan inspecties, onderhoud en werken aan het dak, maar ook regelmatige momenten waarop het dakluik ingezet wordt voor recreatief gebruik. Wanneer je dus denkt regelmatig te zonnen op het dakterras of vrienden en familie uit te nodigen voor gezellig samenzijn, dan kan een dakluik met vaste trap aangewezen zijn. Bij een dakluik met vaste trap wordt de nodige stevigheid en veiligheid geboden. Bovendien wordt deze daktoegang bij voorkeur geplaatst in de hal naast de vaste trap om een ruime en comfortabele toegang te verzekeren. Kies hierbij voor de kwaliteit en veiligheid die een Staka dakluik met vaste trap weet te bieden. Bij Decorit kan je terecht voor dakluiken met vaste trap in Oost-Vlaanderen, als voor dakluiken met vaste trap in West-Vlaanderen en voor dakluiken met vaste trap in Antwerpen. Neem snel contact met ons op en ontdek de vele mogelijkheden.