Lichtkoepels met immense variatie

De vraag naar lichtkoepels neemt toe. Ze worden met opstanden bevestigd aan het dak, en zorgen van bovenaf voor een immense lichttoevoer. Lichtkoepels zorgen voor het zonnetje in huis. 

Lichtkoepels in verschillende kleuren 

Men heeft standaard keuze aan twee kleuren bij lichtkoepels. De volledig heldere doorzichtige transparante lichtkoepels laten veel natuurlijk licht binnen. De opale lichtkoepels zijn melkwit. Ze zijn niet doorzichtig maar laten wel nog heel wat licht binnen. De hoofdreden waarom men toch soms een opale lichtkoepel verkiest, is dat het de warmte gedeeltelijk absorbeert. Een heldere lichtkoepel laat zo bijna alle warmtestralen door, terwijl dat bij een opale lichtkoepel slechts 42% is. Daarnaast verhindert een opale lichtkoepel ook inkijk van bovenaf.

Lichtkoepels in diverse vormen 

Lichtkoepels bestaan in vele vormen. Zo kan men kiezen voor vierkante, ronde, rechthoekige, en piramide lichtkoepels. De keuze wordt best afgestemd op de ruimte. Met een bolvormige ronde koepel wordt een gelijke lichtverdeling gecreëerd in de ruimte. Piramidekoepels zorgen dan weer voor een uniek lichtspel in de ruimtes. En bij platte daken wordt geopteerd vaak voor nieuwe strakke designontwerpen.

Lichtkoepels in alle maten 

Bij de keuze aan lichtkoepels houdt men rekening met de ruimte, en dus ook met de afmetingen van de lichtkoepels. De afmetingen van lichtkoepels worden berekend met dagmaten. Deze staan voor de afmetingen aan de binnenkant van de koepel. De dagmaat is de maat van de binnenkant van de koepel en de bovenkant van de opstand.

Lichtkoepels met anti-inbraak 

Bij kwalitatieve lichtkoepels kan men kiezen voor anti-inbraakmaatregelen. Zeker voor ruimtes met inbraakrisico wordt er voorkeur aan gegeven. Dan kiest men best voor lichtkoepels uit polycarbonaat die wegens hun slagvastheid ook wel pantserkoepels genoemd worden. Ook metalen anti-diefstaldoppen en one-wayschroeven bemoeilijken inbraak.

Kwalitatieve lichtkoepels met attesten 

Goede lichtkoepels zijn steeds voorzien van een CE attest conform NBN EN 1873. Bovendien zijn kwalitatieve lichtkoepels uitgebreid getest, en voldoen ze aan de geldende normen en eisen zoals de EN 1873 en EN 1201-2.

Lichtkoepels en hun vele voordelen  

Omdat bepaalde leefruimtes soms weinig daglicht krijgen, kunnen lichtkoepels een ideale oplossing bieden. Met lichtkoepels bereikt het daglicht ook plaatsen in de ruimte die men anders enkel met een raam niet zou bereiken. Zo gaan lichtkoepels donkere hoeken tegen, en krijgt de ruimte steeds een warmere uitstraling wegens de gelijkmatige natuurlijke lichtinval.

Lichtkoepels zijn de meest efficiënte oplossing voor maximale lichttoevoer, wat 3x meer is dan bij verticaal licht. Lichtkoepels creëren een vrije en open sfeer in huis. Ze veranderen de kamers die steeds omgeven worden met licht.

Hierdoor besparen lichtkoepels ook uit op kunstlicht. Na gemiddeld 5 jaar is uw investering in een lichtkoepel terugbetaald wegens de besparingen die u op kunstlicht kon maken. Er bestaan intussen reeds mooie designafwerkingen waarbij motoren en gasveren niet langer zichtbaar zijn. Lichtkoepels zijn ook esthetisch steeds beter afgewerkt. Wegens deze energiebesparende en esthetische verbeteringen, worden in nieuwbouwprojecten en renovatieprojecten steeds vaker gebruik gemaakt van lichtkoepels.

Sommige lichtkoepels werken zelfs met afstandsbediening, en automatische regensensor waarbij de openstaande koepel automatisch sluit zodra regen gedetecteerd wordt. Een ventilatiekoepel biedt de ruimtes naast het nodige daglicht, ook toegang tot frisse lucht. In onze hoogtechnologische drukke wereld is er bovendien steeds meer nood aan natuurlijke elementen. Met de terugkeer aan blootstelling aan natuurlijklicht brengt men terug leven in huis.

Bekijk zeker het aanbod aan lichtkoepels, lichtstraten, gevelpanelen, en RWA (rookafvoersystemen, rook- en warmteafvoersystemen) bij Decorit. Contacteer ons ook gerust wanneer u op zoek bent naar Staka dakluiken met ruime keuzemogelijkheden. Lees ook onze FAQ en ontdek hoe belangijk de U-waarde is van een lichtkoepel of waarom je moet kiezen voor lichtkoepels en of lichtkoepels beschikbaar zijn in verschillende kleuren