Gevelpanelen brengen vernieuwend daglicht

Met zijn grote lichtdoorlatendheid heeft u meer lichtopbrengst met lichtdoorlatende gevelpanelen. Het gaat hierbij om lichtdoorlatende geïsoleerde wandbeglazing in polycarbonaat die geplaatst zijn in een aluminium profielensysteem.

Met gevelpanelen laat je het licht binnen 

Lichtdoorlatende gevelpanelen bieden een voordelige oplossing om daglicht te laten infiltreren en egaal te verspreiden in ruimtes. Naast deze hoge lichtdoorlaatbaarheid hebben ze nog vele voordelige eigenschappen. Ze hebben een hoge slagvastheid bij regen en hagel, en zijn dampdoorlatend. Met een messing- en groefsluiting, naadoverlapping, en ankergroef, zijn de panelen wind- en waterdicht. Ze bieden bovendien een goede thermische isolatie.

De lichtdoorlatende gevelpanelen bestaan uit meerwandig polycarbonaat met UV bescherming aan de buitenzijde. Bij de constructie houdt men rekening met de energie-efficiëntie en de verantwoordelijkheid voor het milieu. Ze dienen te voldoen aan eisen op gebied van comfort, veiligheid, en architectuur. Men kan zelfs al gevels van zeer grote oppervlakten samenstellen.

Lichtdoorlatende gevelpanelen zijn modern

Polycarbonaat gevelpanelen kunnen in diverse toepassingen gebruikt worden. De lichtdoorlatende gevelpanelen worden voornamelijk gebruikt voor lichtdoorlatende gevelafwerkingen in industriegebouwen, toonzalen, sporthallen, kantoren, scholen, opslagruimtes, winkelcentra, en dergelijke. Ze zijn ontwikkeld voor verticale toepassingen, en geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Gevelpanelen bieden vele voordelen 

Lichtdoorlatende gevelpanelen zijn goed lichtdoorlatend, hebben een grote slagvastheid, en zijn bestand tegen temperaturen tussen -20 tot +100. Ze zijn vormvast, brandveilig, lichtdoorlatend, en kleurecht.

Lichtdoorlatende gevelpanelen worden gebruikt als totale gevelrenovatie en verfraaiing, modernisering, en vernieuwing van gebouwen. Steeds vaker worden gevelpanelen gebruikt door architecten om natuurlijk daglicht toe te laten in gebouwen. Hierdoor beperkt het gebruik van lichtdoorlatende gevelpanelen het verbruik van kunstlicht overdag en zorgt het voor een aangenaam leef- en werkklimaat.

Zeker in moderne werkplaatsen wordt veel belang gehecht aan de toegang tot daglicht. Maar er zijn nog redenen waarom polycarbonaat vaak gebruikt wordt in nieuwbouwtoepassingen. Het is gekend als zijnde bijna onbreekbaar, heeft een hoge brandwerendheid, en is goed bestand tegen alle weersomstandigheden en veroudering. Maar ook tegen industriële dampen, luchtverontreiniging, en chemicaliën als zuren, zouten, en basen.

Lichtdoorlatende gevelpanelen gemaakt met professionalisme

De lichtdoorlatende gevelpanelen worden geproduceerd uit licht polycarbonaat met versterking van glasvezelmatten. De gevelpanelen worden geklemd op een aluminium draagstructuur zodat de panelen zelf niet geperforeerd worden. Bij overspanningen groter dan 2,5 meter worden extra verstevigingsbeugels voorzien. Op deze manier bekomt men een snelle en eenvoudige montage.

De platen worden met elkaar verbonden aan de hand van een tand- en groefsysteem. De gevelpanelen kunnen zowel machinaal of manueel gezaagd worden.

Gevelpanelen met ruime keuze 

Er zijn reeds verschillende opties voor gevelpanelen. Ze zijn verkrijgbaar in helder, opaal, en diverse kleuren. Men heeft ook keuze in geïsoleerde en niet –geïsoleerde panelen, en panelen met brandvertragende werking. 

Bekijk zeker het aanbod aan lichtkoepels, lichtstraten, gevelpanelen, en RWA (rookafvoersystemen, rook- en warmteafvoersystemen) bij Decorit