RWA stelt u en uw woning veilig

RWA staat voor Rook en Warmte Afvoersystemen. Het is het geheel van systemen die de gevolgen van een brand beperken. Aankloppen bij een specialist is hierbij geen overbodige luxe.

RWA kan uw leven redden bij brand 

Brand kan men niet volledig voorkomen. Maar men kan wel de risico’s zoveel mogelijk beperken. Bij brand komt een grote hoeveelheid toxische rookgassen en een enorme hitte vrij. Deze vormen vaak meer gevaar dan het vuur zelf. Doordat deze het gebouw snel vullen, wordt veilig evacueren bemoeilijkt. RWA zorgt er voor dat rook en warmte tijdig afgevoerd worden.

Het RWA systeem zorgt er voor dat de mensen in de ruimte een grotere vluchtkans krijgen. Het zorgt er voor dat mensen veilig uit de ruimte kunnen vluchten in geval van brand door een vluchtweg te bieden om snel te evacueren. Doordat RWA zorgt voor rookafvoer, kan de brandweer sneller zien waar de brandhaard is.

Maar RWA zorgt naast een vlottere toegankelijkheid voor de brandweer, ook voor bescherming van het gebouw, beperking van de rookschade, en een beperking van vlamoverslag met een explosie tot gevolg. Zo beperkt goede RWA met een goede ventilatie ook de brandschade.

RWA systemen zorgen er voor dat de ontstane rook en hitte bij een brand maximaal beheerst worden. Maar ook voor de veiligheid van de aanwezige personen, gebouwen, voorwerpen in de ruimte, en het milieu. RWA helpt het onbeheerst uitbreiden van brand voorkomen, veilige vluchtwegen te garanderen, en de brandweer zicht te bieden om de brandhaard te lokaliseren en bestrijden.

RWA door een specialist met ervaring 

RWA is erkend als goed brandveiligheidssysteem. De installatie van rookafvoersystemen laat u best uitvoeren door een specialist. Zo voldoet de RWA zeker aan de Europese en Belgische normen, en wordt het perfect geïmplementeerd in het gebouw.

Zij houden hierbij rekening met de meest toepasselijke uitvoeringen, het economische aspect, de geldende wetgeving, en het beschikbare budget. Elk gebouw heeft tenslotte zijn eigen eisen. Het is daarom goed om hier vooraf goed over na te denken om bijkomende kosten en werkzaamheden te vermijden. Een specialist houdt ook rekening met het esthetisch integreren van een op maat gemaakt RWA systeem.

De installatie kan ook toegepast worden bij ingewikkelde glasconstructies aan de hand van onopvallende brandramen of lichte lamellenventilatoren. En ook voor grotere brandcompartimenten in ruimtes waar brandwerende muren moeilijk te verwezenlijken zijn kan RWA heel interessant zijn.

Het belangrijkste doel is dat bij brand de schade wordt beperkt en mensen worden beschermd. Daarom is het van groot belang dat de rook en warmte die bij een brand vrijkomen zo snel mogelijk worden afgevoerd. RWA wordt vaak verwerkt in een lichtkoepel of lichtstraat. Zo zorgen RWA-koepels ook voor natuurlijk daglicht, de mogelijkheid tot ventilatie van de ruimte, en een goede isolatie. 

Bekijk zeker het aanbod aan lichtkoepels, lichtstraten, gevelpanelen, en RWA (rookafvoersystemen, rook- en warmteafvoersystemen bij Decorit