FAQ

In de meeste gevallen geeft de brandweer het advies om een polycarbonaat lichtkoepel te voorzien bij het brandluik dit omdat polycarbonaat een niet-druipende stof is als deze smelt. Hier kan dus rekening mee gehouden worden bij het kiezen van een RWA-systeem

Bij brand is het niet het vuur maar vooral de rook die de meeste dodelijke slachtoffers maakt. Daarom worden rookluiken meestal geïnstalleerd in trappenhallen die dienst doen als evacuatieroute. 

De rookluiken worden voorzien van een prioritaire bediening welke boven alle andere bedieningsmogelijkheden (temperatuurdetectie, rookdetectie, smeltlood, ... ) staat. Dit geeft de mogelijkheid aan de brandweer het rookluik te openen of sluiten. Zaken om in gedachten te houden bij het voorzien van een RWA-systeem

Decorit biedt een onderhoudsservice voor de RWA-systemen onder de vorm van een jaarlijks contract. Het is noodzakelijk dat de goede werking van het systeem jaarlijks gecontroleerd wordt. 

Hiervoor kan u een aanvraag indienen bij Decorit, deze is hieronder te vinden. U mag dit formulier ingevuld opsturen naar sv@decorit.be

Contactformulier

RWA-installaties zijn efficiënte brandveiligheidssystemen die bij brand mogelijks veel schade kunnen voorkomen. Om de kwaliteit te verzekeren, kan je hierbij best kiezen voor erkende rookafvoersystemen die voorzien zijn van het nodige CE-label. Daarnaast doe je er goed aan om het plaatsen van RWA-installaties over te laten aan specialisten. Dat geldt ook voor het onderhoud, de controle en keuring. Zo ben je er zeker van dat de kwaliteit verzekerd wordt en gekozen wordt voor de best toepasselijke RWA-toepassing volgens de situatie. Reken daarom op de RWA-specialisten van Decorit.

Decorit biedt een ruim gamma aan RWA-installaties met toepassingen gaande van lichtkoepels, tot lichtstraten, platdakvensters en dakvlakvensters. Ons RWA-gamma biedt keuze uit rookafvoersystemen uit pvc, galva of polyester. Daarnaast kan je ook kiezen voor spouwplaten of massieve platen. Het Velux gamma vervolledigt het aanbod met Velux modulaire lichtstraten, Velux ontrokingsluiken voor platte daken en Velux ontrokingsluiken voor trappenhuizen. Met ons ruime aanbod rookafvoersystemen vind je vast de RWA-installatie die best voor je past.

Het Velux ontrokingssysteem voor platte daken is voorzien van veiligheidsbeglazing dat uiterst isolerend werkt. Voorzien van een 24V gelijkstroommotor kan het rookafvoersysteem in maximum 1 minuut geopend worden bij rookdetectie. Ook kan het dakvenster tot 20 cm geopend worden voor dagelijkse ventilatie. Door te kiezen voor Velux dakvensters of modulaire lichtstraten, kan je genieten van een ongeziene lichtinval in huis die de ruimtes in geen tijd weet te transformeren tot lichtrijke en aangename plaatsen. Heb je interesse in deze Velux mogelijkheden? Vraag dan gerust meer informatie bij Decorit.

Het Velux ontrokingssysteem voor trappenhuizen is een typisch wentelend dakvenster. Voorzien van een 24V gelijkstroommotor wordt het dakvenster in maximum 1 minuut geopend bij rookdetectie. Daarnaast kan het dakvenster tot 20 cm geopend worden om dagelijkse ventilatie mogelijk te maken. Wanneer je voor dit type Velux ontrokingssysteem kiest, heb je keuze uit een Velux dakvenster in witgeverfd hout met UV-bestendige acrylverf of uit een Velux dakvenster in hout omhuld met wit afgelakt polyurethaan. Dit gamma wordt mooi aangevuld met gootstukken en bijhorende installatieproducten naar keuze. Op zoek naar rookafvoer voor trappenhuizen en interesse in dit rookafvoersysteem? Neem dan snel contact op met Decorit.

Decorit brengt een specifiek gamma van Velux bestemd voor rookafvoer. Dit gamma bestaat onder meer uit Velux ontrokingsluiken voor platte daken, Velux ontrokingsluiken voor traphuizen en Velux modulaire lichtstraten. Deze elk voorzien van hun eigen specificaties en inzetbaar volgens hun toepassingen. Neem alvast een kijkje naar ons ruime aanbod RWA-installaties en vraag gerust om advies aan de RWA-specialisten bij Decorit.

In het gamma aan RWA-installaties zijn er diverse mogelijkheden afhankelijk van de toepassing in de ruimte. Zo kan je kiezen voor rookafvoersystemen voor trappenhuizen en voor rookafvoersystemen voor industriegebouwen. Deze zijn elk voorzien van hun eigen specifieke eigenschappen zodat de rookgassen en warmte kunnen ontsnappen wanneer brand zou ontstaan. Daarnaast bestaan er ook RWA-systemen die geïntegreerd zijn in lichtstraten. Bij het maken van de keuze in deze verschillende RWA-installaties wordt met verschillende zaken rekening gehouden die afhankelijk zijn van de toegepaste ruimte. Daarnaast zijn er nog te overwegen opteis zoals rookafvoersystemen met klapramen of rookafvoersystemen met kleppenverluchters. Wens je ook graag te weten wat de beste toepassing zou zijn voor jouw situatie? Neem dan snel contact op met de specialisten bij Decorit.