FAQ

Er zijn twee belangrijke afmetingen bij lichtkoepels, namelijk de dagmaat en de overmeten maat. De dagmaat is is de afmeting waar het geblazen oppervlak begint ook wel het deel dat je van binnenuit kan zien. De overmeten maat is de volledige buitenmaat van de lichtkoepel met flens. 

Indien u met zekerheid wil weten hoe deze bepaald worden download dan het infoblad. 

Infoblad afmetingen koepel

De Sun Control Cleur lichtkoepel raden we aan in ruimtes waar je de warmte wil buitenhouden. Sun Control Clear is in tegenstelling tot vele van onze concurrenten een heldere lichtkoepel. In het verleden werden deze lichtkoepels vaak geassocieerd met een groene schijn, dit is echter volledig verleden tijd. 

De belangrijkheid van de U-waarde is in grote mate afhankelijk van de toepassing van de lichtkoepel. Wenst u een lichtkoepel te plaatsen op een overdekt terras of carport dan speelt de U-waarde geen rol en raden we u aan om een enkelwandige lichtkoepel te kiezen. Gaat het echter om een lichtkoepel voor een ruimte die deel uitmaakt van de verwarmde woning dan raden we u aan naar een drie-, vier- of zelfs vijfwandige lichtkoepels te gaan. 

Natuurlijk is er ook steeds de mogelijkheid om voor een platdakvenster te kiezen, deze vensters zijn voorzien van een glazen in plaats van een kuntstof oppervlak. 

Wanneer je kiest voor een lichtkoepel heb je ruime keuzemogelijkheden. Zo is er onder meer keuze in vorm zoals bolvormige lichtkoepels of piramidevormige lichtkoepels. Maar is er daarnaast ook keuze in materiaaltype zoals acrylaat, polycarbonaat, sun control clear of glas. En zijn er opties om te kiezen voor 1- of meerwandige uitvoeringen, alsook verschillende afmetingen, verschillende soorten opstanden en ventilatiemogelijkheden. Gezien er zoveel keuzemogelijkheden zijn, dien je dus te kiezen voor de meest geschikte toepassing. Hierbij kan onder meer rekening gehouden worden met hoe stevig de lichtkoepel dient te zijn, of de ruimte al dan niet verwarmd is, hoe goed de ruimte geïsoleerd is, of je de wolken wil kunnen zien, hoe groot je de lichtkoepel wil en welke stijl je voorkeur heeft. Bij Decorit vind je vast de perfecte lichtkoepels voor jouw project!

Waar de U-waarde van een lichtkoepel gelijkstaat aan de isolatiewaarde van glas en dus weergeeft welke hoeveelheid warmte per vierkante meter verloren gaat bij een temperatuurverschil van 1 graad Kelvin tussen de binnen- en buitenkant van het glas. Zo staat de UV-index voor de hoogte van de UV-filter voor de hoeveelheid aan schadelijke UV-stralen dat van buitenaf door het glas weet te gaan. Decorit biedt een ruime keuze aan UV-bestendige lichtkoepels en andere producten aan. Neem onder meer een kijkje naar onze polycarbonaat lichtkoepels bolvormig of polycarbonaat lichtkoepels piramidevormig en onze Sun Control lichtkoepels bolvormig of Sun Control lichtkoepels piramidevormig die allen UV-bestendig zijn gemaakt. Zo kan jij dankzij onze nieuwe lichtkoepels volop genieten van het licht in huis.

Bij lichtkoepels is veiligheid een belangrijke eigenschap. Om deze te garanderen, worden kwalitatieve lichtkoepels voorzien van CE-attesten. Denk hierbij aan attesten conform NBN EN 1873 en EN 1201-2 die lichtkoepels krijgen wanneer ze geslaagd zijn in diverse testen en aan hoge eisen voldoen. Om uw veiligheid verder te verzekeren, kunnen lichtkoepels ook voorzien worden van anti-inbraakmaatregelen. Door te kiezen voor lichtkoepels gemaakt uit polycarbonaat, uitgerust met anti-diefstaldoppen in metaal en one-wayschroeven kan je een inbraak via de lichtkoepels sterk gaan bemoeilijken. Ben je op zoek naar veilige lichtkoepels, dan ben je bij Decorit alvast aan het juiste adres. Neem snel contact met ons op en wij brengen je wegwijs in ons kwalitatief aanbod veilige lichtkoepels.

Lichtkoepels zijn verkrijgbaar in vele vormen zoals zelfs rechthoekig en piramidevorm, maar meest voorkomend zijn ronde lichtkoepels en vierkante lichtkoepels. Welke vorm aan lichtkoepels gekozen worden is persoonlijk en afhankelijk van de ruimte. Ronde en vierkante lichtkoepels zijn eerder klassiek, waar rechthoekige lichtkoepels eerder een moderne uitstraling hebben. Lichtkoepels in piramide vorm weten dan weer een bijzonder lichtspel te creëren. Met een ruim aanbod aan verschillende vormen vind je bij Decorit vast de lichtkoepels die je zoekt.

Lichtkoepels zijn verkrijgbaar in een heldere doorzichtige versie en in een ondoorzichtige opale uitvoering. De volledig transparante lichtkoepels zorgen voor een mooi hemelzicht, waar de melkwitte lichtkoepels enkel zorgen voor de gewenste lichtinval. De opale lichtkoepels kunnen gekozen worden om privacyredenen, alsook omdat deze de warmtestralen gedeeltelijk tegenhouden in plaats van ze volledig binnen te laten in de ruimte.

Door te kiezen voor lichtkoepels wordt een immense lichttoevoer in de ruimte gegenereerd. Doordat lichtkoepels het licht van bovenaf binnen laten, bieden ze meer mogelijkheden dan met een traditioneel raam. Zo wordt een groter bereik gegenereerd dat zelfs tot in de hoeken van de ruimte reikt, krijgt de ruimte een warme en natuurlijke lichtinval, en is de lichttoevoer tot wel drie maal hoger waardoor fel bespaard kan worden op kunstlicht. Verder zijn lichtkoepels intussen ook voorzien van mooie designuitvoeringen waarbij motoren en gasveren weggewerkt zijn. Daarnaast kunnen lichtkoepels uitgevoerd worden met verschillende innovaties die ervoor zorgen dat lichtkoepels voorzien kunnen worden van ventilatie, afstandsbediening en regensensoren. Ontdek de vele mogelijkheden snel bij Decorit.

Decorit biedt een ruim aanbod kwalitatieve lichtkoepels aan. Hierbij is veiligheid één van de belangrijkste kwaliteiten. Geef dus gerust je wensen door en samen kiezen we voor de meest passende lichtkoepel voor jouw toepassing die ook bestand is tegen grote krachten. Neem zeker een kijkje naar onze acrylaat lichtkoepels bolvormig of acrylaat lichtkoepels piramidevormig die met hun hoge duurzaamheid en grote weerstand tegen weersinvloeden ook uitermate geschikt zijn voor industriële toepassingen. En naar onze polycarbonaat lichtkoepels bolvormig of onze polycarbonaat lichtkoepels piramidevormig die niet alleen bestand zijn tegen hoge temperaturen maar ook 250x sterker zijn dan glas. Zo zijn ze heel slagvast, zowel bij montage als nadien hun stevigheid bewijzen bij een val of inbraak. Met de kwalitatieve lichtkoepels van Decorit kan je gerust zijn.

Door te kiezen voor lichtkoepels die voldoen aan de Europese eisen, kies je ook voor lichtkoepels die de nodige kwaliteit en veiligheid bieden. Wanneer lichtkoepels aan deze vooropgestelde eisen en de NEN-normen voldoen en dus geslaagd zijn voor de hieraan gekoppelde testen, worden deze voorzien van CE-attesten en KOMO-attesten. Er worden helaas nog te vaak lichtkoepels toegepast die niet aan de wettelijke eisen voldoen. Bij Decorit kan u erop rekenen te kiezen voor lichtkoepels die wel voldoen aan de Europese eisen tegen hevige weersomstandigheden of plotse grote krachten zoals bij doorval of inbraak. Zo ben je zeker van een duurzame oplossing.

Lichtkoepels vind je in diverse materialen. Zo biedt Decorit onder meer keuze uit acrylaat lichtkoepels bolvormig, polycarbonaat lichtkoepels bolvormig, sun control clear lichtkoepels bolvormig, acrylaat lichtkoepels piramidevormig, polycarbonaat lichtkoepels piramidevormig, sun control clear lichtkoepels piramidevormig. Daarnaast wordt het assortiment uitgebreid met glazen lichtkoepels. Elk materiaaltype heeft zijn eigen typerende kwaliteiten. Zo vind je steeds de perfecte lichtkoepel die beantwoordt aan de noden.

Wanneer je overweegt om een lichtkoepel te plaatsen, zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Zo kan je best eerst bepalen waarom je een lichtkoepel wenst, zodat je kan kiezen voor het type dat best past. Stel jezelf dus de vraag of het van belang is dat de lichtkoepel enkel voor meer licht of ook voor meer zicht dient te zorgen, of het van belang is dat deze isolerend of geluidswerend is, en of er nog eigenschappen zijn die voor de uitvoering mogelijks van belang zijn. Vervolgens dien je te bepalen waar en in welke ruimte de lichtkoepel wenst te plaatsen, waarbij je ook de maat bepaalt. Daarbij maak je ook een keuze aan vorm, materiaal en type. Hiermee rekening houdend maak je vast een goede keuze. Bij Decorit kan je zowel terecht voor lichtkoepels in Oost-Vlaanderen, als lichtkoepels in West-Vlaanderen en lichtkoepels in regio Antwerpen. Reken gerust op onze ervaring en advies.

Als je op zoek bent naar kwalitatieve lichtkoepels kan je bij Decorit terecht. Wij leveren lichtkoepels in Oost-Vlaanderen, lichtkoepels in West-Vlaanderen, alsook lichtkoepels in regio Antwerpen, en dat in diverse types en maten. Welke lichtkoepels je kiest, is afhankelijk van waar je de lichtkoepels wenst te plaatsen, dat zal onder meer invloed hebben op de gekozen maten. Maar daarnaast dien je ook te bepalen in welke ruimte de lichtkoepels zullen kopen. Gaat het bijvoorbeeld om een niet geïsoleerde ruimte of een open ruimte, of gaat het net om een binnenruimte die goed geïsoleerd is? Dit zal van invloed zijn bij de al dan niet strenge specificaties die bij de lichtkoepel gewenst zijn.