Een platdakvenster creëert een perfecte lichtinval

Een platdakvenster wordt ook wel dakluik of daklicht genoemd. Een platdakvenster zorgt voor een mooie inval van natuurlijk licht en voor een ruimtelijk gevoel waarin we beter functioneren.

Een platdakvenster of dakluik te plaatsen: zoveel redenen

Een platdakvenster en dakluik kan om uitéénlopende redenen gekozen worden. Zo kan men kiezen voor een platdakvenster als vluchtluik, als praktische toegang tot het dak of als dakterras. Een dakluik of platdakvenster is ook de perfecte toepassing in gebouwen waar natuurlijk daglicht gewenst is. Er is niet alleen een ruim aanbod aan platdakvensters beschikbaar, maar er kan ook voor diverse opties gekozen worden. Bovendien kan een platdakvenster zowel gekozen worden bij een nieuwbouw als renovatieproject.

Kiezen voor een platdakvenster voor de uitstekende kwaliteiten

Een platdakvenster of dakluik biedt een veilige daktoegang met trap. Daarnaast is een platdakvenster vaak gemaakt uit inbraakwerend veiligheidsglas en is meestal voorzien van elektrische bediening. Daarnaast heeft een platdakvenster vaak een hoge isolatiewaarde. Verder kan je veelal kiezen voor een platdakvenster uitgerust met een zelfreinigende glasplaat en een weer- en windbestendige afwerking. Dakluiken die dienen als vluchtluik zijn ook vaak voorzien van een stevige handgreep als houvast bij het opstappen en afdalen van het dak. Deze handgreep kan lichtgevend zijn om ook in donkere omstandigheden de weg te vinden.

Een platdakvenster en dakluik om de bijzondere specificaties

Het plaatsen van een platdakvenster of dakluik verloopt doorsnee heel vlot. Dakluiken en platdakvensters zijn heel veilig, gecertificeerd en verkrijgbaar met grote garanties. Platdakvensters en dakluiken zijn voorzien van een thermisch gescheiden constructie, zijn gebouwd van stabiele, sterke en duurzame materialen, en zijn ultralicht in aluminiumuitvoering.  Dakluiken en platdakvensters bestaan in diverse uitvoeringen en opties zoals brandwerende dakluiken en explosieluiken. Daarnaast bieden ze een goede isolatiewaarde. Daarnaast vragen platdakvensters en dakluiken geen bouwvergunning, zijn ze eenvoudig plaatsbaar en bedienbaar, en kunnen ze snel geleverd worden. Dat er intussen ook heel mooie designvolle ontwerpen beschikbaar zijn, is uiteraard extra mooi meegenomen.

Bij Decorit kan je terecht voor een kwalitatief aanbod wanneer je op zoek bent naar een platdakvenster, dakluik of lichtkoepel. Maar ook voor lichtstraten, gevelpanelen en rook-en warmteafvoersystemen of RWA kan je bij ons terecht. Wij helpen je graag bij het maken van de beste keuze aan de hand van ons professioneel advies.