Gevelpanelen, de moderne versie van daglicht

Wilt u graag zoveel mogelijk daglicht binnenlaten? Dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Eén van de mogelijkheden is om te kiezen voor lichtdoorlatende gevelpanelen. Die lichtdoorlatende gevelpanelen bieden een moderne versie van daglicht en diverse andere voordelen. 

Waarom lichtdoorlatende gevelpanelen?

De aanwezigheid van natuurlijk daglicht beperkt het gebruik van kunstlicht en zorgt voor een aangenaam woon-en werkklimaat. Lichtdoorlatende gevelpanelen bieden meteen een grote lichtopbrengst. Met lichtdoorlatende gevelpanelen wordt gekozen voor een voordelige oplossing om daglicht binnen te laten en egaal te verspreiden in de ruimtes. Daarnaast zijn lichtdoorlatende gevelpanelen heel gemakkelijk te installeren wat ze heel populair maakt als industriële beglazing. Lichtdoorlatende gevelpanelen zijn doorzichtige polycarbonaat wandbeglazing die geplaatst zijn in een aluminium profielensysteem en isolerend werken. Bij grote overspanningen van lichtdoorlatende gevelpanelen kunnen extra verstevigingsbeugels gebruikt worden. 

Wanneer lichtdoorlatende gevelpanelen?

Lichtdoorlatende gevelpanelen bieden diverse toepassingsmogelijkheden. Met gevelpanelen wordt een volledige gelvelrenovatie eenvoudig mogelijk gemaakt. Aan de hand van lichtdoorlatende gevelpanelen is een volledige verfraaiing van gevels mogelijk en dit zonder dat verbindingsprofielen nodig zijn. Met gevelpanelen is het zelfs mogelijk om gevels van grote oppervlakten samen te stellen en dat zonder ingrijpende bouwtechnische aanpassingen. Mede door de verschillende geveltoepassingen, grote inzetbaarheid en diverse mogelijkheden worden gevelpanelen vaak ingezet bij industriële gebouwen, kantoren, opslagruimtes, winkelcentra, grotere buildings, scholen en sporthallen. 

Hoe lichtdoorlatende gevelpanelen ontwikkeld worden?

Lichtdoorlatende gevelpanelen lenen zich perfect voor verticale en licht hellende beglazing, gevelbeglazing, voorwanden en scheidingswanden. Gevelpanelen zijn speciaal voor deze toepassingen ontwikkeld. Lichtdoorlatende gevelpanelen worden vervaardigd uit polycarbonaat en versterkt met glasvezelmatten. Bij de gevelpanelen wordt veelal gebruik gemaakt van aluminium profielen. De keuze aan lichtdoorlatende gevelpanelen is ruim. Zo kan gekozen worden voor heldere gevelpanelen, opale gevelpanelen en gevelpanelen in verschillende kleuren. 

Specificaties van lichtdoorlatende gevelpanelen?

Weersomstandigheden hebben geen impact op lichtdoorlatende gevelpanelen. Zo zijn lichtdoorlatende gevelpanelen voorzien van een hoge slagvastheid, een messingsluiting en groefsluiting met naadoverlapping en ankergroef wat ze winddicht en waterdicht maakt. De hoge slagvastheid, meerwandigheid en de speciale UV-bescherming aan de buitenzijde komt bovendien de duurzaamheid van de gevelpanelen ten goede. Lichtdoorlatende gevelpanelen zijn vormvast, zo goed als onbreekbaar en brandveilig. Daarnaast maken lichtdoorlatende gevelpanelen het ook mogelijk heel grote raamoppervlaktes te creëren. Verder is het polycarbonaat van de gevelpanelen ook goed tegen vrijgekomen luchtverontreiniging, industriële dampen en chemicaliën. Dat alles maakt ze heel geliefd bij grote toepassingen. De ramen in de gevelpanelen hebben veelal een geïntegreerd ventilatiesysteem zodat ze dampdoorlatend zijn en de nodige dagelijkse verse lucht gegarandeerd kan worden. Daarnaast kan ook gekozen worden voor geïsoleerde gevelpanelen en panelen met brandvertragende werking, waar zeker in grote ruimtes vaak voor geopteerd wordt. 

Ook interesse in verticale beglazing? Neem dan zeker contact op met Decorit om de verschillende mogelijkheden van lichtdoorlatende gevelpanelen te bespreken. Bekijk zeker het aanbod aan lichtkoepelslichtstraten, gevelpanelen en RWA (rookafvoersystemenrook- en warmteafvoersystemen) bij Decorit